Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, tokom planskih aktivnosti preduzetih u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih na operativnom području ove Policijske stanice, pronašli su izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“.

Dana 07.03.2017. godine lišeno je slobode lice S.R. iz Ljubije, zbog postojanja osnova sumnje da je tokom februara mjeseca ove godine počinilo krivično djelo „Teška krađa“ nad objektom kuće vlasništvo lica M.A. iz Ljubije.

Izvršenjem krivičnog djela osumnjičeni je iz objekta kuće otuđio razne predmete u vidu odjeće, obuće i dr., a zbog sumnje na posjedovanje otuđenih predmeta, istog dana, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres kuće koju koristi osumnjičeni.

Pretresom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnog djela, koju su dostavljeni u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Po završenoj kriminalističkog obradi lice je otpušteno iz službenih prostorija, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica S.R., Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

CJB Prijedor