mira-lokomotiva 1Rukometašice prijedorske „Mire“ ostvarile su veoma značajnu pobjedu u borbi za prvu šampionsku titulu Premijer lige BiH u klupskoj istoriji.

Prijedorčanke su gostovale u Ljubuškom kod domaćeg „Izviđača“ kojeg su savladale rezultatom 30-27(20-12).

Nakon početnog odmjeravanja snaga, „Mira“ je predvođena Milicom Vlahović ubacila u višu brzinu te je do kraja prvog poluvremena ostvarila značajan rezultatski kapital od 8 golova prednosti(20-12).

Nastavak susreta je donio nešto bolju igru domaćih rukometašica koje su iz minuta u minut smanjivale prednost Prijedorčanki, ali do preokreta ipak nije došlo pa je „Mira“ na kraju slavila rezultatom 30-27.

Kod izabranica Darka Gligorevića prednjačile su Vlahović sa 12 i Bašanović sa 9 golova dok je kod domaćih Boras postigla 11 a Nosić 8 pogodaka.

Na veliku žalost ljubitelja rukometa u gradu na Sani, ova značajna pobjeda „Mire“ ostala je pomalo u sjeni povrede naijskusnije prijedorske igračice Sanje Jevtić koja je igru napustila krajem prvog poluvremena.

Nezvanično saznajemo da postoji mogućnost da je Jevtićeva polomila ruku, a više detalja biće poznato po povratku u Prijedor i snimanju povrijeđene ruke koje sinoć nije bilo moguće obaviti u Domu zdravlja u Ljubuškom.

Foto – arhiva