Jedna učiteljica, šest đaka.

To je područno odjeljenje osnovne škole “Mladen Stojanović” u Gornjoj Ravskoj.

Ilinka, Dragan, Vedrana, Aleksandar, Tihomir i Dragica, kroz recitaciju su pokazali svojim roditeljima ljubav i izrazili zahvalnost za svu brigu, ljubav i pažnju koju su im prvenstveno majke podarile.

Povodom 8.marta, međunarodnog dana žena, prvi put u ovoj područnoj školi organizovana je priredba sa ciljem saradnje između roditelja i djece.

Horskim pjevanjem “Najbolja mama na svijetu” i recitacijom, Tihomir Butković učenik prvog razreda stihovima je izrazio ljubav prema majci.

“Majka je Sunce i kad se smrači, ona je najdraža zvijezda koja zrači…”

Kroz nekoliko recitacija i dramskih komedija mališani Gornje Ravske dokazali su veliku slogu i uzajamno poštovanje.

Ilinka Milojica, učenica petog razreda rekla nam je da je zadovoljna i srećna priredbom, te dodala da je majka za nju sve na svijetu.

“Od toliko lijepih, najljepših riječi, da se ispriča 101 bajka, nijedna nije toliko lijepa, toliko nježna kao riječ majka.”

Priredbom koja je oduševila prisutne roditelje, Tanja Rajilić, učiteljica u područnoj školi u Gornjoj Ravskoj nije krila zadovoljstvo što su i ovoga puta uspjeli “pobrati” gromoglasne aplauze.

“Djeca su srećna kad imamo ovakvih dešavanja. Nadam se da ćemo ih imati još, jer ovo govori i o samoj saradnji sa roditeljima a i djecom i to je uspjeh sviju nas” – ističe Rajilićeva.

Ona je između ostalog skrenula pažnju svima da ovoj školi trenutno nedostaje mini-fiskulturna sala za fizičko vaspitanje.

“Imamo jednu slobodnu učionicu i nju bi željeli pretvoriti u salu za fizičko vaspitanju ali nemamo ni lopti, strunjače, kozlića, grede i slično. Jednostavno nemamo osnovnih stvari za izvođenje raznih vježbi” – govori nam učiteljica Tanja i dodaje još da su njeni mališani prepušteni sami sebi i da im niko ne dolazi.

Svako slavlje je povod veselja.

Nadamo se da će nadležne institucije uljepšati školske dane ovim divnim mališanima kojima ne treba puno.

Oprema za fizičko vaspitanje i ponešto od osnovnog pribora za školu, jer kako nam učiteljica Tanja reče “jedne flomastere imamo u odjeljenju, a šestoro je đaka”.

Tekst i foto – Mladen Karan/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com