Šeširi, mašne, pozitivna energija, dobro raspoloženje i mnogo lijepih žena samo su dio modne revije u banjalučkom Staklencu, pod nazivom “Iz maminog ormara”, koju su organizovale, ali bile i glavni modeli, članice udruženja kreativaca “Draganasgarden”.

Povod je mjesec žena, dobra zabava i druženje, a cilj da iz starih maminih ormara izvuku lijepe odjevne komade i sve prisutne vrate u prošli vijek i podsjete kako je moda nekada bila elegantna i zanimljiva.

Članice Udruženje “Draganasgarden” prošetale su pistom u odjeći svojih majki, i komadima koje su našle u starim ormarima, te modne kombinacije osvježile su svojim ručno rađenim nakitom.

Inspiraciju su, kažu, pronalaze jedne u drugoj, te zajedničkim snagama oduševljavale sve prisutne, što su gromoglasni aplauzi i potvrdili.

– Naše Udruženje je biserna ogrlica, a ja sam kopča. Mi jedna drugu inspirišemo i pokrećemo sve ovo. Ovo je prilika da svim Banjalučankama pokažemo ove lijepe modele povodom Međunarodnog dana žena – rekla je Dragana Pranjić, predsjednica ovog udruženja.

Da se u dobru zabavu i druženje unese i doza profesionalizma pobrinula se model Jelena Govedarica, promoter i zaštitno lice revije.

Jelena, ponosna na sve dame, kaže da je za nju ovo bilo veče defilea hrabrih žena, koje hrabro koračaju kroz život, bez obzira na zdravstvene probleme, a pri tome su amateri na sceni.

– Za svojih deset godina karijere ovo je jedno od večeri koje ću pamtiti. Udruženje „Draganasgarden“ je puno pozitive, hrabrosti i gostoprimstva. Profesionalizmom sam doprinijela da se one osjećaju posebno i srećna sam zbog toga. One su ostvarile svoj san, da budu manekenke i da im se aplaudira – rekla je Govedarica.

Dame su prošetale u dnevnim i večernjim kombinacijama 60-ih godina, te one starije vratile u doba njihove mladosti, a mlađima pokazale kako je to nekada izgledalo.

Tekst – EuroBlic
Foto – Jelena Govedarica
Video – RTRS