Danas je na obalama rijeke Sane u našem gradu upriličena prezentacija nove pumpe za vodu koja će se nalaziti u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prijedor.

Nabavku ove pumpe koja ima protok vode od 20.000 litara u minuti finansirao je Vatrogasni savez Republike Srpske za šta je izdvojeno 400.000 KM.

Kako je planirano, ona će biti stacionirana u gradu na Sani ali će je koristiti vatrogasci širom Republike Srpske, u zavisnosti od potreba.

Komandir TVJ Prijedor Nebojša Miljuš rekao je da će se pumpa koristiti za ispumpavanje velikih količina vode, što se pokazalo kao najveći problem u poplavama koje su nas zadesile 2014. godine.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je prisustvovao demonstraciji mogućnosti nove pumpe za vodu istakao je da grad nastavlja sa opremanjem svoje Teritorijalne vatrogasne jedinice, kao i da će tokom ove godine početi rekonstrukcija vatrogasnog doma.

Prema riječima predsjednika Vatrogasnog saveza RS Gorana Stojakovića, uskoro će biti nabavljena još jedna pumpa istih karakteristika koja će biti stacionirana u Bijeljini i pokrivaće istočni dio RS.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com