Poštovani planinari,

Pozivamo vas da i ove godine, u nedjelju 26. marta, uzmete učešće u planinarskom pohodu „Pozdrav proljeću“ koji svake godine okuplja sve više učesnika iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i šire.

Planirali smo pohod od Rajkovića preko Kozaračkog kamena do Mrakovice u dužini od 13km. Staza je pogodna za sve uzraste obilaznika. Uspon na Kozarački kamen i silazak su zahtjevni ali taj dio staze će biti obezbjeđen konopcima kao rukohvatima. Na Mrakovici će biti organizovan besplatan ručak za sve učesnike pohoda.

PROGRAM POHODA (nedjelja, 26. mart 2017. godine):
I za planinare i građane Prijedora:
1. 7:40 polazak autobusa ispred OŠ „Jovan Cvijić“ u Brezičanima i OŠ “Petar Kočić” u Prijedoru;
2. 8:00 i 9:00 polazak autobusa ispred sportske dvorane „Mladost“ u Prijedoru;
3. 8:00 polazak autobusa ispred OŠ „Branko Ćopić“;
4. 16:00 i 17:00 povratak sa Mrakovice.
II za planinare van Prijedora:
1. 9:00 do 9:30 dolazak u Rajkoviće (275m n/v) i početak uspona;
2. 9:00 do 13:00 pješačenje stazom br. 3 preko Kozaračkog kamena (658m n/v) do Mrakovice (802m n/v) uz kraće odmore;
3. 13:00 dolazak prvih učesnika na Mrakovicu i zajednički ručak;
4. 13:30 kulturno-zabavni program;
5. 14:30 dodjela zahalnica;
6. 17:00 kraj manifestacije i povratak sa Mrakovice.

Opšti uslovi za učešće: odlično zdravlje, fizička kondicija i psihička stabilnost, planinarske cipele (patike ne dolaze u obzir!), odgovarajuća planinarska odjeća u odnosu na meteo prilike, rezervna presvlaka, zaštita od kiše, štapovi za hodanje, ranac, hrana, voda, planinarska knjižica, prva pomoć, foto-aparat. Ukoliko planirate povesti psa na uspon, molimo vas da bude na povodcu i da nosi masku.

Za učesnike koji dolaze iz udaljenijih krajeva obezbjedili smo smještaj u planinarskim domovima na Kotlovači i na Mrakovici po cijeni od 7 do 15 KM za noć (uz pl. knjižicu). Njihov dolazak se preporučuje u subotu, 25.03.2017. do 22:00. Molimo sekretare društava koja će doći na ovu manifestaciju a planiraju noćenje da pošalju spiskove za prijavu učesnika putem e-maila info@pdklekovaca.org najkasnije do četvrtka, 23.03.2017. godine.

Prijava društava/klubova/sekcija će se vršiti u na startu staze u Rajkovićima gdje će svim učesnicima biti podijeljeni bonovi za ručak. Svi učesnici su dužni da se kreću navedenom stazom jer će nju obezbjeđivati vodiči PD “Klekovača” Prijedor i pripadnici GSS-a, stanica Banja Luka.

Učesnici stazu obilaze na sopstvenu odgovornost!

Srdačan planinarski pozdrav!
Predsjednik PD “Klekovača”:
Dipl. inž. šum. Dragan Romčević