Na sastanku povjereništva SDS u Prijedoru, održanom prije nekoliko dana, došlo je do oštrog sukoba između povjerenika za Prijedor, Milana Miličevića, i bivšeg predsjednika Gradskog odbora SDS, Dušana Berića.

Naime, Berić je došao na ovaj sastanak kojem su, između ostalih, prisustvovali Miličević, predsjednik Glavnog odbora i generalni sekretar SDS Igor Ostojić.

Miličević je prije početka sjednice pitao Berića zašto je došao na sastanak na koji nije pozvan, jer kao bivši predsjednik raspuštenog odbora nije uključen u rad Povjereništva, navodi izvor Faktora.

-Šta ti radiš ovdje? – drsko je upitao Miličević.

Berić je oštro uzvratio i upitao čelne ljude SDS: Šta oni tu rade?!

-Ovaj prostor sam ja obezbijedio za stranku – rekao je oštro Berić, ističući svoje zasluge za prijedorski SDS, uključujući i poslovni prostor u kojem je sjedište stranke.

Nakon oštrog duela, u verbalni sukob uključio se i Ostojić, ali je Berić bio jači na svom terenu, pa je sastanak prekinut i nastavljen u drugim prostorijama.

Inače, otpor novom rukovodstvu i promjenama koje nameću u okviru unutarstranačkih izbora u SDS, nije prisutan samo u Prijedoru.

Većina od skoro 20 opštinskih odbora SDS, koliko ih je raspušteno nakon lokalnih izbora zbog lošeg rezultata, protivi se kadrovanju sa strane.

To je posebno prisutno u Banjaluci gdje je Miličević takođe povjerenik, a pomaže mu i Govedarica.

Faktor