vodostaj-3septembar-10sati (1)Na području Prijedora svi putni pravci su prohodni, poplavljenih objekata nema, ali ima nekoliko zaplavljenih domaćinstava kojima je moguć prilaz, saopšteno je danas iz Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora.

Rijeka Sana se djelimično izlila u Tukovima iza benzinske pumpe u Raškovcu lijevo od regionalnog puta za Brezičane, gdje je poplavila poljoprivredno zemljište.

Vodostaj rijeke Sane izmjeren jutros u 6.00 časova iznosio je 410 centimetara, za 30 više nego sinoć, a za 10 manje od kritične tačke.

“Meteorološka prognoza je i dalje nepovoljna, tako da se u prvoj polovini dana očekuju nove padavine”, stoji u saopštenju.

Na širem slivnom području rijeke Sane i njenih pritoka u posljednja dva dana obilnije padavine prouzrokovale su bujanje vodotoka i zadržavanje vode u prirodnim depresijama, na poljoprivrednom zemljištu i na dijelovima lokalnih putnih komunikacija.

Gradski štab za vanredne situacije je sinoć u 21.00 čas iz preventivnih razloga proglasio prvi stepen pripravnosti zaštite od poplava jer je vodostaj bilježio trend rasta i intenzivno je padala kiša na širem slivnom području. Svi subjekti zaštite su stavljeni u stanje pripravnosti i bili su spremni djelovati po potrebi.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić
vodostaj-3septembar-10sati (2) vodostaj-3septembar-10sati (3) vodostaj-3septembar-10sati (4) vodostaj-3septembar-10sati (5) vodostaj-3septembar-10sati (6) vodostaj-3septembar-10sati (7)