Regionalni ligaš Republike Srpske, ekipa OFK Brdo, posljednja dva vikenda nije odigrala prijateljske utakmice iako su bile zakazane u Hambarinama, a oba puta na megdan domaćinu nisu došle komšije drugoligaši iz prijedorske regije što je, možda, jedna od ilustracija slika i (ne)prilika na fudbalskim terenima.

Nažalost, neodgovornosti u svima nama ima, nije nikom strana, pa se tako ispolji i na naizgled sitnim stvarima.

Naime, prvo je 19.februara na stadion „Vedro polje“ trebao da stigne Borac iz Kozarske Dubice.

Međutim, na sam dan meča, kada su već izabranici trenera Amira Kaltaka pristigli (susret je trebao da počne u 14 časova), oko podneva Dubičanci su se javili i rekli da neće doći, iako su oni insistirali na dolasku, nalazeći neke svoje razloge, ali su ih mogli ne tada nego bar dan ranije izložiti.

I juče (nedjelja) ista slika i (ne)prilika, odnosno repriza.

Vidjevši prije ugovorenog termina početka prijateljskog susreta (15 časova) da ekipe Omarske nema, „brđani“ su ih zvali da saznaju o čemu se radi.

Uvijek korektni trener rivala Milenko Vuleta, izvinjavao se, pravdajući nemilu poziciju u koju je doveo OFK Brdo, nekoordinacijom unutar njegovog kluba i očiglednom činjenicom da osoba koja je trebala u subotu popodne javiti da su spriječeni doći zbog manjka igrača usljed povreda, to nije učinila.

Bilo kako bilo, OFK Brdo je dvaput izigrano i s pravom su u njemu razočarani, jer proljećne borbe za bodove se bliže, a ostali su bez dvije provjere.

Ne razumiju samo zašto se njihove komšije ranije nisu javljale, jer bi u tom slučaju pronašli druge protivnike.

Ostaje im da se ubuduće baš i ne uzdaju „na riječ“ sa svima, iako su sigurni da ovi slučajevi ne bi trebali da pokvare njihovu saradnju sa Borcem i Omarskom.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com