Petnaestogodišnji Sanjin Pehlivanović, član Bilijar kluba “Predator” iz Sarajeva, inače najmlađi juniorski prvak Evrope ikada, pobjednik je trećeg Otvorenog prvenstva grada Prijedora u bilijaru, “Prijedor Open 2017”, koje je proteklog vikenda održano u Bilijar klubu “Manila” u našem gradu.

On je u finalu punom preokreta rezultatom 9:8 savladao Šandora Tota iz Novog Sada (Srbija), nekadašnjeg prvaka Evrope.

Treće mjesto su ravnopravno podijelili Ivan Hodžić iz Njemačke i Davor Kuruzović iz Banjaluke.

Petorici najboljih pripale su i novčane nagrade.

-Zadovoljan sam osvojenom titulom, pogotovo zbog činjenice da sam u finalu savladao legendu bilijara na našim prostorima Šandora Tota. Mislim da su ljubitelji ovog sporta mogli istinski da uživaju jer su svi mečevi kao i samo finale bili kvalitetni i dosta izjednačeni. Treći put sam ovdje, ovo mi je prva titula i moram reći da su mi partije na “Prijedor Openu 2017” bile odlična priprema za naredna takmičenja – rekao je Pehlivanović, koji je četvorostruki prvak Evrope i treći na svijetu.

Inače, mladog Sarajliju uskoro očekuje odlazak na prvenstvo Kine a za ovo prestižno takmičenje je dobio specijalnu pozivnicu, što dovoljno govori o kako talentovanom igraču se radi.

Zanimljivo je reći da je Šandor Tot poražen i u trećem finalu koje je igrao u gradu na Sani.

Na premijernom izdanju “Prijedor Opena” savladao ga je Zoran Svilar, lani Alen Muratović a ovaj put mladi Pehlivanović.

Inače, igrala se popularna “devetka”, a od domaćih predstavnika najbolji rezultat je ostvario Luka Jojić koji je u četvrtfinalu ispao od kasnijeg pobjednika.

-Proteklog vikenda Prijedor je bio u znaku bilijara jer smo okupili kvalitetne igrače iz nekoliko zemalja. Prema ocjeni samih učesnika ovaj turnir je svake godine sve bolji što nam nameće obavezu da u 2018. napravimo novi korak naprijed. Posebno nas raduje činjenica da su se među 32 igrača učesnika našli višestruki prvaci Evrope, te BiH i Srbije, što dovoljno govori o kvalitetu “Prijedor Opena 2017” – rekao je Dražen Vrhovac, prvi čovjek Organizacionog odbora takmičenja.

On se posebno zahvalio gradonačelniku Milenku Đakoviću i Gradskoj upravi Prijedora koji su bili generalni pokrovitelji takmičenja, te sponzorima i prijateljima koji su pomogli organizaciju takmičenja.

-Drago nam je da je i gradonačelnik Đaković, pored svojih drugih obaveza, pronašao vremena i posjetio “Prijedor Open” gdje se na licu mjesta mogao uvjeriti u kvalitet prikazanog bilijara – dodao je Vrhovac.

Osim samog turnira, prijedorski igrači bilijara ali i oni iz gradova okruženja mogli su proteklih dana da nauče brojne tajne bilijara koje im je i ove godine prenosio Šandor Tot.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com