Na poziv Dragane Pranjić iz Udruženja kreativaca „Draganasgarden“ koje uspješno funkcioniše u Banjaluci i Geteborgu (Švedska), Prijedorčanka Jelena Govedarica učestvovaće u ulozi promotera na jednom neobičnom događaju gradu na Vrbasu.

Naime, u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u Banjaluci, 4.marta će biti održana Modna revija „Iz maminog ormara“.

Biće ovo sjajan događaj gdje će haljine iz bakinog i maminog ormara nositi članice udruženja koje su se potrudile da, što frizurom, što šminkom, obućom ili nakitom, dočaraju modnu atmosferu 60-ih godina prošlog vijeka.

-Moja uloga je da otvorim i zatvorim modnu veče sa zanimljivim kombinacijama, što mi i priliči, kao i svakoj ženi u to vrijeme koja je hrabro prihvatila modnu revoluciju i obukla mini suknju – rekla je Jelena Govedarica.

Ona je dodala da je upravo u toj dekadi nastupila modna revolucija u krojevima i bojama, ajlajner kojim su se istakle oči, svijetle usne i uopšte natapirana izvijena kosa, razdjeljak, a šiške koje i sama nosi „epidemijski“ su zavladale.

-Poznata dizajnerka iz tog vremena Mary Quant donijela je ono što i danas nosimo. Moda 60-ih je neprolazna i volim je, pa sam stoga i pristala biti promo lice – istakla je ova Prijedorčanka.

-Jelena podsjeća na ženu tog vremena i svojim fizičkim izgledom, stilom, ali i hrabrošću koje su žene tog vremena imale. Prosto su bile revolucionari kao i Jelena u današnjoj modi, pa nam je drago što je prihvatila poziv za učešće u reviji – rekla je organizatorka ovog događaja Dragana Pranjić.

Ona je dodala da će se potruditi da uz ambijent i muziku tog vremena dočara duh 60-ih godina prošlog vijeka.

-Udruženje kreativaca „Draganasgarden“ ima odličnu koncepciju, njeguje tradicionalne radove time što ih prenosi u budućnost a ja sam neko ko podržava takve ideje – rekla je Jelena Govedarica.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Draganasgarden/Jelena Govedarica