U požaru koji je večeras, oko 19 i 20 sati, izbio na porodičnoj kući u Vrbicama kod Prijedora, u vlasništvu mještanina Branislava Tekića, u cjelosti je izgorila krovna konstrukcija kuće.

– Na svu sreću nije bilo povrijeđenih, a tačan uzrok požara biće poznat sutra u jutarnjim satima, nakon što policijski službenici CJB Prijedor zajedno s protupožarnim inspektorom završe uviđaj.- rekla je Zvezdana Alendarević, portparolka CJB Prijedor .

Vatrogasce je, kako saznajemo na licu mjesta, pozvala mještanka Marijana Ćalić koja je ispričala da se sve dogodilo bukvalno u dva minuta.

– Dok sam čekala drugaricu, u jednom trenutku vidjela sam da je krov kuće sav u plamenu. Zvala sam odmah vatrogasce koji su stigli jako brzo, za svega četiri, pet minuta- kazala je Marijana. O visini štete uzrokovane požarom nije se izjasnio ni vlasnik kuće koji je do dolaska vatrogasaca s komšijama pokušavao da se izbori s vatrenom stihijom.

Požar je lokalizovan oko 21 sat , a na terenu je bilo sedam vatrogasaca s tri vatrogasna vozila koji su požar na krovu gasili pod jakim naletima vjetra i kiše.

Dnevni avaz