Prvoligaš Republike Srpske iz Prijedora je u Banjaluci bio bolji od lidera drugoligaškog „Zapada“ na terenu sa vještačkom travom uz rominjanje kišice u većem dijelu utakmice, Željezničar Sport team: Rudar-Prijedor 0:2.

Ekipa Zlatka Jelisavca, kojoj je ovo bila šesta provjera, nakon remija i dva poraza, ostvarila je treću uzastopnu pobjedu, uz gol-razliku 7:1.

I ovoga puta izabranici trenera Brnislava Krunića, koji se nije našao na terenu za razliku od prethodnog ovozimskog odmjeravanja snaga dva rivala, kada se u drugom poluvremenu našao u igri za rezultat 2:2, bili su dostojan takmac „rudarima sa Sane“.

U otvorenoj igri u prvom poluvremenu, Prijedorčani su došli do prednosti u 42.minuti.

Milan Šakić je lijepo pronašao u šesnaestercu domaćih svog kapitena Rastka Rokvića, koji iskosa sa lijeve strane pogađa suprotan ugao golmana Mladena Kukrike za 0:1.

U nastavku gosti su bili nadmoćniji, s obzirom da je u jedno momentu u redovima „Želje“ bilo pet igrača rođenih 2000.godine.

Tri minute prije kraja Nikola Miličević je lijepo „probio“ po desnoj strani, tukao, a odbijena lopta od golmana Kukrike došla na suprotnu stranu, gde ju je dočekao raspoloženi Stefan Gavranović i snažno poslao pod prečku za konačan ishod 0:2.

Željezničar Sport Team: Rudar-Prijedor 0:2(0:1)

Banjaluka
Stadion: FK Željezničar Sport Team
Gledalaca: 30
Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš)
Strijelci: Rokvić u 42. i Gavranović u 87.minuti

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAIM:
Kukrika, Ostojić, Pavlović, Malić, Čolić, Petković, Bosančić, Majkić, Šatara, Marković,Jokanović
Igrali su još: Grahovac, Šaula, Kuzmanović, Bilal, Đukić, Kević

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić, Popović, Davidović, Vojnović, Malović,Malinović, Gavranović, Lolić, Rokvić, Šakić, Ćatić
Igrali su još: Šarac, Panić, Marić, Paunović, Miličević, Kuridža, Petrović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Vladan Lekanić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com