U derbiju 16.kola Prve lige RS, pred košarkašima Prijedora, prošlogodišnjim šampionima Republike Srpske, koji zbog besparice nisu zaigrali u elitnom rangu Bosne i Hercegovine, „pao“ je Sokolac pošto su ga u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani savladali rezultatom 74:66.

Tako su ostali u vodećem kvartetu sa realnim izgledima da se i ove sezone ponovo nađu u „plej-ofu“.

-Publika koja je došla imala je priliku da gleda jednu dobru utakmicu. Izuzetno teška, ali vrijedna pobjeda za nas. Sokolac je do ovog meča imao samo tri poraza. Dogovorili smo se da odigramo čvrsto, našu košarku u kojoj nam je cilj da primimo do 60 poena, dosta smo u tome uspjeli. Naravno, igramo i koliko nam protivnik dozvoli, mučili smo se u napadu, ali iako ne volim da izdvajam pojedince ovoga puta to moram. Srđan Stakić je pogađao „strašne“ šuteve i najzaslužniji je za dva boda. Čestitam i njemu i svojim igračima. I bez prve petorke u odnosu na lani, uz činjenicu da su nas dva veoma bitna igrača napustila zimus, cilj nam je „plej-of“, tražimo se, „jurimo se“, ali ono što me raduje je da ekipa ima karakter i volju, a da iz utakmice u utakmicu ne može ništa da je „slomi“. Idemo polako, pa vidjećemo dokle će nas to dovesti – rekao je trener Danilo Palalić.

Koliko je raspolocženi Stakić bio zaista maestralan, jer postigao je ukupno 36 poena, dovoljna ilustracija je zanimljiv podatak.

Zaigravši poslije tri meča pauze zbog povrede, prvi put loptu kroz obruč ubacio je u 17.minuti.

Do tada su Prijedorčani imali 27 koševa, a ako se izuzme njegov učinak do kraja susreta saigrači su postigli samo 11 poena, i to dvojica Nemanja, Bilanović osam i Tomić tri poena.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com