Kviz takmičenje „Prijedor, moj grad u Srpskoj“, namijenjeno djeci uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole, biće održano drugu godinu zaredom, u periodu od 25. februara do 29. aprila 2017. godine.

Domaćin prvog izdanja je bila Osnovna škola „Petar Kočić“ Prijedor, koja je na kraju i trijumfovala.

-Prošle godine u ovom projektu je učestvovalo 11 od 12 prijedorskih osnovnih škola. Kako su sve ocjene bile izvrsne, odlučili smo da i ove godine nastavimo ovakav jedinstven i interaktivan vid učenja i takmičenja.
Format takmičenja ove godine ostaje isti kao prošle godine, a ovogodišnji domaćin je OŠ „Vuk Karadžić“ iz Omarske – potvrdio je Predrag Šorga iz preduzeća ArcelorMittal Prijedor.

On je dodao da će se u ovogodišnjem izdanju Kviza „Prijedor, moj grad u Srpskoj“, ponovo takmičiti 11 osnovnih škola.

Podršku su i ovaj put pružili grad Prijedor, Republički pedagoški zavod, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Turistička organizacija grada Prijedora kao i preduzeće Sport Vision.

-Nama je zaista čast i zadovoljstvo biti domaćin jednog ovakvog projekta, pogotovo što je to bila odluka mojih kolega, direktora ostalih škola, da upravo mi ugostimo ovogodišnje takmičenje. Ovo je svakako i izazov, jer prošle godine je škola “Petar Kočić” bila izvrsan domaćin. Nadam se da će se svi učesnici kod nas osjećati prijatno i da će sve proteći u najboljem redu, te da ćemo opravdati ulogu koja nam je pripala – rekao je Branko Babić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska.

Prvo kvalifikaciono takmičenje biće održano 25. februara sa početkom u 10:00 časova.

Za plasman u polufinale boriće se ekipe OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani, OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Busnovi, OŠ „Petar Kočić“ Prijedor i OŠ „Dositej Obradović“ Prijedor.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com