srna-sastanak o nabavci udzbenikaGradska uprava Prijedor obezbijediće besplatne udžbenike i školski pribor za svu djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti to nabaviti, najavio je danas gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

„Prednost će imati socijalni slučajevi, porodice sa četvero i više djece, djeca iz poplavljenih područja, ali i svi đaci koji u ovom momentu polaze u školu, a nemaju knjige“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je nakon sastanka sa predstavnicima Centra za socijalni rad, Udruženja porodica sa četvero i više djece „Roda“ i poplavljenih mjesnih zajednica Raškovac, Tukovi i Gomjenica rekao da će spiskovi svih koji ne mogu nabaviti knjige i pribor do subote biti sačinjeni i verifikovani, a roba kupljena.

„Istovremeno, službe grada će razgovarati sa aktivima direktora osnovnih i srednjih škola s ciljem da se u svim našim školama kupe knjige onima koji to nisu mogli, bez obzira na to da li su poplavljeni ili nisu“, dodao je Pavić.

Predsjednik Udruženja „Roda“ Slavko Stupar rekao je da među porodicama s četvero i više djece koje su članovi ovog udruženja ima 46 djece školskog uzrasta.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Raškovac Sebira Medić rekla je da u toj mjesnoj zajednici ima 100 djece školskog uzrasta i da će sutra imati spisak potencijalnih korisnika.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gomjenica Vlado Vuković rekao je da na tom području ima 130 đaka.
SRNA