Na danjašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare koju su u prostorijama Centra javne bezbjednosti Prijedor održali načelnik Centra Dalibor Ivanić i načelnik Sektora kriminalističke policije Radomir Dukić, prezentovani su rezultati akcije kodnog naziva „Sumrak“ koju su prethodnih dana realizovali policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor.

-U okviru ove akcije, čiji je cilj sprečavanje i otkrivanje preprodaje narkotičkih sredstava, izvršeni su pretresi na tri lokacije u Prijedoru, kom prilikom je pronađena i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 22.643,05 grama, jedna digitalna vaga za precizno mjerenje te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – rekao je Ivanić.

On je dodao da su pretresi vršeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru.

-Slobode su lišena dva lica, M.R.(1980) i D.D.(1983) iz Prijedora, protiv kojih će, po završetku kriminalističke obrade, nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ – potvrdio je Ivanić.

Načelnik je istakao da policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, i tokom današnjeg dana nastavljaju sa aktivnostima realizacije akcije „Sumrak“.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com