Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor-Policijske stanice Kozarska Dubica, dana 20.02.2017. godine, na osnovu prethodno prikupljenih iformacija o izvršiocima krivičnog djela, lišili su slobode lica R.B. i Ž.Ć. iz Kozarske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 06.02.2017. godine u Kostajnici počinili krivično djelo „Krivotvorenje novca“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičena lica dana 06.02.2017.godine u jednom ugostiteljskom objektu u Kostajnici, plaćajući račun, stavili u promet krivotvorenu novčanicu apoena od 100 KM, čime su počinili navedeno krivično djelo.

Daljim radim utvrđeno je da je novčanicu krivotvorilo lice R.B., koristeći određenu računarsku opremu i opremu za štampanje, koja je istog dana prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog, pronađena i oduzeta.

Pretres je vršen uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH.

Po završetku kriminalističke obrade osumnjičena lica su otpuštena iz službenih prostorija, a po kompletiranju predmeta, Tužilaštvu BiH, protiv lica R.B. i Ž.Ć., biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krivotvorenje novca“.

CJB Prijedor