pozdrav proljecu-mapa putaMinistar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić prisustvovaće sutra planinarskom pohodu “Pozdrav proljeću 2014″ na Kozari koji tradicionalno organizuje Planinarsko društvo ”Klekovača” iz Prijedora, najavljeno je iz ovog ministarstva.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da za ovogodišnji “Pozdrav proljeću” vlada najveće interesovanje ikad i da se očekuje oko 1.500 učesnika iz Republike Srpske, Federacije BiH i susjednih zemalja.

“Među učesnicima je znatan broj osnovaca i srednjoškolaca, a svake godine je pohod sve masovniji. Za učesnike pohoda imamo organizovan prevoz, po jedan autobus u 8.00 časova ispred osnovnih škola `Branko Ćopić` i `Petar Kočić`, a četiri autobusa u 8.00 i u 9.00 časova ispred dvorane `Mladost` Prijedor”, kazala je Ganićeva Srni.

Planiran je uspon od Rajkovića preko Kozaračkog kamena do Mrakovice u dužini od 13 kilometara od 9.00 do 13.00 časova uz kraće odmore. Na Mrakovici će biti organizovan ručak za sve učesnike pohoda i kulturno-zabavni program.

Za učesnike koji dolaze iz udaljenijih krajeva obezbijeđen je smještaj u planinarskom domu na Mrakovici po cijenama od 10 do 15 KM za noć. Više detalja dostupno je na stranici www.pdklekovaca.org .

SRNA