Folk pevač Halid Muslimović (56), koji je preksinoć oko 20 časova u Novom Beogradu svojim automobilom udario maloletnu M. P. (16), osumnjičen je za ugrožavanje bezbednosti javnog saobraćaja.

Za to delo će morati da plati novčanu kaznu od 80.000 dinara, saznaje „Alo!” od izvora bliskih istrazi.

Poznatom pevaču, koji se tereti da je izazvao lakšu saobraćajku, nadležno tužilaštvo je ponudilo da potpiše sporazum o priznanju krivice, na šta je on, kako saznajemo, pristao, pa mu neće biti suđeno. Muslimović je dužan da novac uplati u humanitarne svrhe.

– Bio kriv ili ne, platiću sve šta se traži samo da se dobro završi. Važno je da je devojčica živa i zdrava. Veoma mi je žao što se to dogodilo i, verujte, još ne znam kako je do toga došlo – izjavio je Muslimović juče za „Alo!”.

Poznati pevač iz Prijedora kaže da je preksinoć vozio svoj „pežo 307” na Bežanijskoj kosi, kada je osetio udar sa desne strane u retrovizor, pa je odmah stao.

– Devojčicu uopšte nisam video. Bilo je na prelazu još nekih pešaka, a ona je, po mojoj proceni, bila četiri ili pet metara od prelaza. Nisam je udario bočno, već je ona naletela na retrovizor, koji se polomio. Video sam da dete pada i odmah sam stao. Nisam uopšte vozio brzo, ne brže od 40 kilometara na sat, to nije moj manir. Nisam bio ni pijan. Još sam u šoku, ali mi je drago da se nešto teže nije dogodilo – rekao je legendarni pevač za naš list.

On navodi da je nakon uviđaja odmah otišao u beogradski Urgentni centar, u kojem je posetio povređenu tinejdžerku, koja je zadobila lakše povrede.

– Bio sam kod devojčice preksinoć u Urgentnom centru. Žalila se na bol u ramenu i ranicu na glavi. Bio sam sa njenom majkom i rođacima i pričao sa njima, a i kasnije smo se čuli. Verujete, i ja sam roditelj i mogu da se stavim u poziciju roditelja devojčice. U životu, za 35 godina, nisam mrava zgazio, pa možete misliti kako se osećam. Drago mi je da mala nije stradala i najbitnije je da je njoj dobro – rekao nam je pevač, još vidno potresen.

Kako saznajemo, povređena tinejdžerka je napustila Urgentni centar, a pevač i njegov prijatelj se stalno raspituju za stanje devojčice.

Pošto je strani državljanin, Muslimoviću će u ponedeljak biti izrečena presuda, a vozača dozvola mu neće biti oduzeta jer je reč o lakšoj saobraćajnoj nezgodi.

Lakše povređena
Udes u kojem je povređena tinejdžerka dogodio se preksinoć, oko 20.30, u Surčinskoj ulici, na Bežanijskoj kosi. Devojčica je, prema rečima Muslimovića ustala i odbijala Hitnu pomoć i htela da ide kući. Međutim, Halid i očevici su pozvali smo i policiju i Hitnu pomoć, pa je devojčica prebačena na Uregntni centar gde su joj konstatovane lakše povrede. Nakon ukazane pomoći, ona je puštena kući.

Bodrio sestrića na utakmici
Muslimović je rekao da će ode na utakmicu između “Crvene Zvezde” ekipu “Novog Pazara”, na Marakanu. On je prekjuče i doleteo iz Istanbula gde je pevao kako bi juče bodrio sina svog brata Kenana Muslimovića, koji igra za fudbalski tim iz Pazara.

Tekst – Alo
Foto – Kurir