Pijani Miloš Rakić (26) iz Prijedora pokušao je u filmskoj jurnjavi od Ljubije do Prijedora da svojim “opel kadetom” sa kolovoza izgura “golf” policajca koji nije bio na dužnosti S. D., udarivši u njegov automobil više puta.

Tokom potjere niko nije povrijeđen, ali su oba vozila dosta oštećena.

Iz prijedorskog Centra javne bezbjednosti u petak je saopšteno da se ovaj nesvakidašnji slučaj desio 14. februara u kasnim večernjim časovima. Kazali su da policajac S. D. u to vrijeme nije bio na dužnosti, a da motiv ovog slučaja još nije utvrđen.

Prema dosadašnjoj istrazi, ne radi se o ličnom obračunu i najvjerovatnije je svemu kumovao alkohol. Rakić je nakon incidenta brzo uhapšen, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,55 promila alkohola u krvi.

Navodeći inicijale u policiji su kazali da je osumnjičeni ispitan, a potom pušten da se brani sa slobode.

Prema policijskom izvještaju, potjera je počela kada je Rakić “opel kadetom” na lokalnom putu Ljubija – Prijedor prešao na suprotnu traku kojom se u tom momentu “golfom” kretao policajac S. D.

– Prema priči policajca, on je, da bi izbjegao nesreću, morao da zaustavi vozilo. Tada se zaustavio i osumnjičeni M. R., izašao iz vozila i šakom udario u automobil S. D., koji je, da bi izbjegao sukob, okrenuo vozilo i krenuo prema Prijedoru – rekli su u CJB Prijedor.

Dodali su da je tada osumnjičeni ušao u svoj automobil te krenuo u potjeru za policajcem.

Tokom jurnjave vozač “opel kadeta” više puta je udario branikom svog vozila u “golf” i pokušavao da ga izgura sa kolovoza.

– Nije uspio u svojoj namjeri, pa su oba tako stigla u Prijedor. Nasilnog vozača uspjela je da zaustavi policijska patrola u ulici Srpskih velikana u Prijedoru. On je tada i uhapšen – rekli su u CJB Prijedor i dodali da ne mogu da otkriju više detalja.

Prema njihovim riječima, zbog ovog slučaja protiv osumnjičenog nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj, koji će ga teretiti za izazivanje opšte opasnosti, ugrožavanje bezbjednosti i oštećenje tuđe stvari.

Svjedoci

Zajedno sa osumnjičenim Milošem Rakićem u “opel kadetu” bila su još četiri lica, od kojih je jedno maloljetno.

Oni su saslušani kao svjedoci cijelog slučaja i nisu privođeni. Utvrđeno je da nisu učestvovali u napadu na S. D., niti su lupali po njegovom automobilu.

Glas Srpske