I na svom drugom gostovanju u susjednoj Hrvatskoj fudbaleri Rudar-Prijedora, pripremajući se za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, bili su uspješni.

Poslije pobjede protiv drugog tima drugoligaša Gorice (2:1) u Velikoj Gorici, „pao“ je i trećeligaš Vrbovec u istoimenom gradu, pošto je savladan sa ubjedljivih 3:0.

Mrežu domaćina načeo je Ervin Ćatić u 25.minuti za vođstvo „rudara sa Sane“ od 1:0 sa kojim su otišli na odmor.

U nastavku, u 51.minuti njihovu prednost je udvostručio Rastko Rokvić, da bi u 74.minuti konačan rezultat postavio Amar Paunović.

– Zadovoljan sam prije svega odnosom prema igri i disciplinom koju su momci ispoljili. Stvorili smo nekoliko povoljnih prilika u prvom poluvremenu, a raduje činjenica i da smo do kraja napadali i bili efikasni. Još uvijek tražimo najbolja rješenja za zadnju liniju, s obzirom da zbog žutih kartona u prvom meču protiv Zvijezde 09 iz Etno sela „Stanišić“ pravo nastupa nemaju kapiten Nemanja Marić i Novica Petrović, a pitanje jer da li će se oporaviti povrijeđeni Dušan Milinković, koji do sada nije ni igrao – naglasio je trener Zlatko Jelisavac.

Bila je ovo peta provjera Prijedorčana (prethodno su imali pobjedu, remi i dva poraza), mjesto kraj lijeve aut-linije zauzeo je Milenko Malović, koji je stigao iz prvoligaša Crne Gore, Grblja (Radanovići), a na mjestu „štopera“ zaigrao je Ognjen Davidović.

Ovaj mladić igrao je jesenas na mjestu desnog beka, našao se i na spisku juniorskih reprezentativaca BiH, a veoma dobro se, zahvaljujući odličnim fizičkim predispozicijama i brzinom iznošenja lopte, snašao i u novoj ulozi.

-Svojevremeno sam u mlađim kategorijama najčešće bio u srednjem redu, na mjestu zadnjeg „veznog“, a u prvom timu dobijao defanzivne zadatke, uslovno rečeno, jer sam imao slobodu u igri, išao i naprijed. Spreman sam da prihvatim sve ono što se od mene traži, jer je najvažnije da budem u službi kolektiva. Nas do sada i jeste krasilo zajedništvo, kojim smo pružali kvalitetne partije što potvrđuje i naša druga pozicija na tabeli, iza lidera banjalučkog Borca. Vjerujem da ćemo tako i nastaviti i u proljetnim borbama za bodove do Lige za prvaka, koja će za nas biti pravi izazov – sa optimizmom je poručio Davidović.

Uz Milinkovića, i ovoga puta, zbog povrede izostao je Ognjen Jaćimović, prvi strijelac Rudar-Prijedora, koji je ovaj susret započeo u sastavu: Inđić, Popović, Davidović, Vojnović, Malović, Malinović, Gavranović, Lolić, Rokvić, Šakić, Ćatić.

Priliku su još dobili golman Šarac, Panić, S.Kovljen, Kuridža, Marić, No.Petrović, Paunović, Harambašić i Miličević.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Vladan Lekanić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com