Čelnici Borca saopštili da je transfer Bojana Burazora iz Rudar-Prijedora čist i da je on igrač crveno-plavih.

Transfer Bojana Burazora u banjalučki Borac od početka do kraja tekao je uz poteškoće, od odbijanja ponude Borca, zatim poboljšanja odnosa i dogovora, pa do kašnjenja plaćanja obeštećenjja koje je dovelo u pitanje cijeli transfer posljednjeg dana prelaznog roka.

Nakon informacije da transfer nije realizovan u juče završenom prelaznom roku, Mondu se javio član Upravnog odbora Borca Vico Zeljković koji je saopštio da je sve obavljeno u skladu s propisima i da je Burazor igrač Borca.

“Raskid amaterskog ugovora napravljen je juče, dakle u prelaznom roku tako da igrač može da bude registrovan u narednih 30 dana jer je amater. Dobili smo ispisnicu u prelaznom roku, tako da ništa nema sporno, svi papiri su čisti i on je naš igrač” rekao je Zeljković.

On je priznao da je Borac kasnio sa uplatom, ali je istakao da je dogovoreni iznos od 3.000 KM uplaćen, o čemu je našem portalu kao dokaz dostavio i uplatnicu.

“Mi smo samo pustili novac dva-tri dana kasnije, ali u dogovoru sa čelnim ljudima Rudara i onda smo poslali onaj dopis (u kojem se plaćanje prolongira do 20.februara, op.a.), opet uz dogovor sa ljudima tamo da i oni imaju pokriće. Što se tiče Comet sistema oni nisu toliko ažurni i kroz koji dan vidjeće se da je on naš igrač”, rekao je Zeljković.

On je rekao da nije ni sporna razlika u ciframa kada je u pitanju obeštećenje za Burazora.

“Nas Burazor košta 7.000 KM jer smo 2.000 KM dali igraču. Rudar mu je dugovao taj novac, a on im je oprostio dug, a mi tu obavezu preuzeli na sebe. Zato smo saopštili da Borac plaća 7.000 KM, Rudar dobija 5.000 KM, ali on nas košta 7.000 KM i to je sve”, rekao je Zeljković.

Mondo.ba