Prijedorska policija uhapsila je 26-godišnjeg Miloša Rakića iz Prijedora, zbog sumnje da je u utorak automobilom Opel Kadet pokušao s ceste izgurati policajca u njegovom privatnom automobilu golf, dok je bio van službene dužnosti.

Policajac, koji je zaposlen u MUP-u RS, prijavio je da se svojim privatnim vozilom, van dužnosti, vozio lokalnim putem Prijedor – Ljubija, te da je oko sat prije ponoći iz suprotnog pravca naišao Opel Kadet u kojem se nalazilo više njemu nepoznatih osoba.

Tada je, kako je u prijavi navedeno, vozač opela prešao u desnu saobraćajnu traku, ugozivši pritom kretanje S. D., koji je bio prinuđen zaustaviti svoje vozilo.

Vozač opela, za kojeg je kasnije utvrđeno da se radi o Milošu Rakiću, takođe se zaustavio i izašao iz auta, a potom više puta udario šakom u automobil policajca. Zbog lične sigurnosti, S. D. je okrenuo vozilo i zaputio se u pravcu Prijedora, a za njim se uputio i vozač opela.

Tokom vožnje, Rakić je vozilom više puta udario u golf, pokušavajući ga izgurati sa kolovoza, a tom prilikom su na automobilima nastala vidna oštećenja.

Dolaskom oba vozila u ulicu Srpskih Velikana u Prijedoru, policijska patrola je zaustavila Opel Kadet te je Rakić uhapšen i priveden u policijske prostorije.

Tokom ispitivanja, policija je utvrdila da su sa osumnjičenim u vozilu bile još četiri osobe, od kojih je jedan maloljetnik. Alkotestiranjem je utvrđeno da je Rakić imao 1,55 promila alkohola u krvi.

Kako saznajemo, Rakić i policajac u civilu se nisu odranije poznavali niti je postojao motiv zbog kojeg bi on pokušao izgurati golf sa ceste, te je vjerovatno svemu kumovao alkohol.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, kojem će, nakon kompletiranja predmeta, biti dostavljen izvještaj protiv Rakića zbog izazivanja opšte opasnosti, ugrožavanja sigurnosti i oštećenja tuđe stvari.

Faktor.ba