U Rakelićima je proteklog petka održano „Veče kulturnog stvaralaštva“.

Na ovoj manifestaciji u prepunoj sali rekonstruisanog društvenog doma u ovom mjestu, nastupili su učenici osnovnih škola „Branko Radičević“ Petrovo i “Petar Petrović Njegoš“ Busnovi, područnih odjeljenja Rakelići i Rakelići Lug, koji su se predstavili recitacijama, glumom, pjesmama i plesom.

U cjelovečernjem programu učestvovale su folklorne i pjevačke grupe KUD „Saničani“, muška izvorna grupa „Borino jato“, muzičari i narodni umjetnici.

Cilj manifestacije koja se održava pod pokroviteljstvom grada Prijedora je podsticanje i promovisanje rada kulturnih stvaralaca svih generacija, uz oživljavanje i unapređenje kulturnog života u prijedorskim selima tokom zimskog perioda.

Njen „zadatak“ je da „vrati“ kulturne sadržaje u društvene domove, koji su, u proteklih desetak godina u značajnom broju rekonstruisani.

Organizaciju manifestacije pomogli su njeni prijatelji: Tvornica keksa MIRA, članica KRAŠ grupe i Autotransport Prijedor.

Naredno „Veče kulturnog stvaralaštva“ biće održano u petak, 3.marta 2017. Godine od 19 časova, u rekonstruisanom društvenom domu u Srednjoj Marićkoj.

Tekst i foto – Saša Goronja