Fudbaleri Rudar-Prijedora su u četvrtoj provjeri u okviru priprema za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske ostvarili prvu pobjedu (uz remi i dva poraza) gostujući u Velikoj Gorici u susjednoj Hrvatskoj.

Savladali su drugi tim drugoligaša Gorice sa 2:1.

U vođstvo ih je doveo Draško Lolić u 51.minuti, da bi domaćin izjednačio šest minuta ksnije autogolom golmana „rudara sa Sane“ Nemanje Petrovića, kada je loptu koja je izmakla protivničkom igraču u namjeri da je uhvati, ugurao u sopstvenu mrežu.

Konačan ishod postavio je Srđan Malinović u 63.minuti.

-Možemo biti zadovoljni, jer je rival, uz četvoricu prvotimaca koji nisu na pripremama prve ekipe u Međugorju, sa juniorima do 21 godine, nametnuo dobar trkački ritam. Djelovali smo bolje nego u prethodnim utakmicama i vidan je pomak u igri, ali i odnosu prema zadacima, jer je najvažnije da budemo odgovorni. Svi su dobili priliku izuzimajući „štopera“ Novicu Petrovića, pošto se nije osjećao najbolje, te je ostao kod kuće, uz povrijeđene Ognjena Jaćimovića i Dušana Milinkovića koji do sada još nisu ni igrali – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Rudar-Prijedor je ovaj međunarodni susret započeo u sastavu: Inđić, Davidović, Marić, Vojnović, Harambašić, Popović, Lolić, Gavranović, Rokvić, Ćatić, Šakić, a još su igrali: Ne.Petrović, Kovljen, Panić, Malinović, Miličević, Paunović i Kuridža.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Vladan Lekanić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com