Talentovani dečaci iz Prijedora rođeni 2002. godine, braća Nišić, Lazar i Đorđe sa Crvenom zvezdom su otputivali na pripreme u Bugarsku, baza crveno-belih biće hotel „Monte Karlo“ u Blagoevgradu.

Ako je iko zaslužio da dobije priliku u najvećem i najtrofejnijem srpskom klubu onda su to svakako braća Nišić, bliza nci koji iza se imaju bogat igrački „si-vi“. Kao da su predodređeni za uspehe i veliku scenu koji imaju veliku podršku roditelja majke Jelene i oca Ranka, ali i fudbalske javnosti u gradu na Sani, odnosno svog matičnog kluba Radnik Urije.

Zanimljivo je da su braća Lazar i Đorđe kao sedmogodišnjaci trenirali karate kod trenera Rajka Vučićevića i upravo ovaj sport im je pomogao da razviju i druge osobine. Fudbalsku karijeru su počeli 2010. godine u Radniku Urije kod trenera Draženka Vujičića, za klub iz prijedorskog naselja Urije su odigrali prva takmičenja i turnire širom bivše države. odigrali su veliki broj mečeva na evropskom nivou.

-Te međunarodne utakmice su nam mnogo pomogle u afirmaciji i napredovanju. Trofeji su naš zaštitni znak, imamo ih više od 40 i po dvadesetak pojedinačnih priznanja – istakao je Lazar Nišić.

Njegov brat Đorđe se nadopunio:

-Kada je usledio poziv iz Crvene zvezde jednostavno nismo mogli da ga odbijemo. Zna se ko je i šta je Fudbalski klub Crvena zvezda na ovim, ali i evropskim prostorima.

Lazar i Đorđe Nišić su proglašeni za najbolje mlade sportiste Grada Prijedora, pozivani su i na reprezentativne akcije Fudbalskog saveza Republike Srpske, a boravili su i u taboru novosadske Vojvodine s kojom su gostovali u Grčkoj, Rumuniji, Ukrajini, Češkoj i Sloveniji. Nastupali su i za banjalučki Borac i OFK Sport tim na turnirima u Raškoj i Rijeci. U poslednje vreme nosili su dres reprezentacije Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor.

Uporedo sa bavljenjem fudbala braća Nišić pohađaju školu i jako su dobri učenici, a do sada su imali i veliku podršku svojih učitelja i nastavnika što je bilo jako važno u njihovom fudbalskom razvoju. U decembru su bili na probi u Crvenoj zvezdi, zadovoljili su apetitet stručnjaka beogradskog kluba, a Đorđe je na debiju asistirao i postigao gol. Zvezdi su posebno zanimljivi jer se radi o blizancima.

-Velike zasluge za odlazak u Crvenu zvezdu braće Nišić ima Milan Čabrić koji je pre pet godina bio zagovornik Škole fudbala Vojvodina Prijedor zajedno sa Slobodanom Grabovicom. Upravo su njih dvojica mladim igračima Radnika Urije omogućili veliki broj takmičenja i utakmica na visokom međunarodnom nivou i njihova podrška nam je izuzetno značajna – istakao je Slaviša Kralj, prvi čovek Radnika Urije i Gradskog FS Prijedor.

Nakon što odrade pripreme u Bugarskoj sa vršnjacima u Crvenoj zvezdi struka beogradskog kluba će se odrediti šta i kuda dalje će braća Nišić, ostati u crveno-belom taboru ili ići negde na pozajmicu i dalje biti praćeni.

Problem oko mogućeg transfera trenutno može da pravi činjenica jer su Lazar i Đorđe učenici devetog razreda, pa postoji varijanta da pola godine ostanu u Radniku Urije, a da naljeto definitivno pređu u Crvenu zvezdu.

Sportski žurnal