Na području Prijedora tokom ove i prošle godine osam osoba, od kojih je dvoje maloljetnika, počinile su tri krađe.

Policijski službenici su otkrili da su 24. decembra prošle godine Nikola Kajiš (23) iz Sanskog Mosta, Semin Kaltak (21) iz Zenice i maloljetnik iz Sanskog Mosta u prijedorskom Tržnom centru “Bingo” ukrali zimsku jaknu vrijednu 897,20 KM.

Prijedorčani Danijel Karanović (39), Saša Macura (21), Bojan Vujčić (20) i jedan maloljetnik, iz kruga benzinske pumpe “Limikom” ukrali su četiri gume, vrijedne 980 KM.

Utvrđeno je i da je Duško Jeličić (50) iz Prijedora početkom ovog mjeseca jednom Prijedorčaninu ukrao bicikl vrijedan 600 KM.

IZ CJB Prijedor saopštili su da su N.K., S.K., D.K., S.M., B.V i D. J. kriminalistički obrađeni i da će Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti podnesen izveštaj za krivična djela krađa.

Dodaju da će protiv maloljetnika koji je učestvovao u krađi jakne u prijedorskom Tržnom centru biti dostavljen izvještaj za dalje postupanje nadležnoj policijskoj stanici Sanski Most.

– Protiv maloletnog izvršioca krađe guma u Prijedoru biti preduzete mere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku Republike Srpske- saopšteno je iz CJB Prijedor.

EuroBlic
Foto – ilustracija