Policija iz Prijedora rasvijetlila je nekoliko krađa i teških krađa koje su počinjena tokom 2016. i 2017. godine na području Prijedora, te uhapsila osumnjičene Prijedorčane Sinišu Dmitrovića (20) i Dragana Popovića (21), te Muharema Osmankića (27) iz Velike Kladuše.

Tokom ispitivanja Dmitrovića, policija je utvrdila da je osumnjičeni počinio tri teške krađe u privatnim kućama, kao i jednu krađu u krugu otpada sekundarnih sirovina.

Dmitrović je u više navrata krao sekundarne sirovine, a iz kuća je krao elektro materijal, odjeću, obuću, sitni alat, dok je iz jedne kuće ukrao i pištolj, čime je pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od oko 3.000 maraka.

Popović je, kako je policija kriminalističkom obradom utvrdila, počinio tešku krađu u jednom ugostiteljskom objektu u Prijedoru, odakle je ukrao novac i alkoholna pića, ukupne vrijednosti oko 200 maraka.

Za osumnjičenog Osmankića utvrđeno je da je 14. januara počinio tešku krađu na štetu V.B. iz Prijedora, kojem je na naročito drzak i bezobziran način ukrao mobitel, čime je pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 200 maraka.

Protiv Dmitrovića, Popovića i Osmankića će Okružnom tužilaštvu Banja Luka biti podnesene prijave za počinjena krivična djela.

Faktor.ba