U okviru kontinuiranog rada na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1 su tokom januara i februara mjeseca ove godine, preduzeli su niz mjera i radnji, koje su rezultirale rasvjetljavanjem više krivičnih djela izvršenih tokom 2016. i 2017.godine na području koje operativno pokriva ova PS.

Preduzimanjem istražnih radnji, izvršena je kriminalistička obrada lica S.D. i D.P. iz Prijedora i lica M.O. iz Velike Kladuše.

Tokom kriminalističke obrade lica S.D. utvrđeno je da je osumnjičeni počinio tri krivična djela „Teška krađa“ počinjena nad tri stambena objekta privatnog vlasništva, kao i jedno krivično djelo „Krađa“ počinjeno u krugu otpada sekundarnih sirovina.

Izvršenjem ovih krivičnih djela osumnjičeni je u više navrata otuđivao sekundarne sirovine, iz objekata kuća otuđivao predmete u vidu elektro materijala, odjeće, obuće, sitnog alata, dok je iz objekta jedne kuće otuđio i vatreno oružje-pištolj, čime je počinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 3.000 KM.

Kriminalističkom obradom lica D.P. utvrđeno je da je osumnjičeni počinio krivično djelo „Teška krađa“ na način da je iz jednog ugostiteljskog objekta u Prijedoru otuđio novac i alkoholna pića, ukupne vrijednosti 200 KM.

Za osumnjičenog M.O. utvrđeno je da je počinio krivično djelo „Teška krađa“ jer je dana 14.01.2017.godine od oštećenog lica V.B. iz Prijedora, na naročito drzak i bezobziran način otuđio mobilni telefon, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 200 KM.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenih lica, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

CJB Prijedor
Foto – ilustracija