Plesni studio „TOP DAnce“ iz Prijedora počeo je sa radom februara 2011. godine a proteklog vikenda je na prigodan način uz rođendansku tortu, zajedno sa svojim najmlađim članovima, obilježio svoj šesti rođendan.

U dosadašnjem radu rada kroz školu plesa prošlo je par stotina mladih Prijedorčana, a danas ovaj plesni studio broji oko stotinu članova različitog uzrasta, čemu su doprinijeli neki novi programi, uz napomenu da ne postoji starosna granica za članove.

-Tokom prethodnih šest godina imali smo oko 60 nastupa na raznim kulturno-umjetničkim manifestacijama, sportskim takmičenjima, zabavnim programima, godišnjicama, a učestvovali smo i u snimanju muzičkih spotova. Vrlo rado se odazivamo akcijama humanitarnog karaktera kao i onim volonterskim, jer osim učenja plesnih koraka i kvalitetnog druženja, smatram vrlo bitnim da oni najmlađi postanu i dobri ljudi. U narednom periodu planiramo nastavak rada sa djecom i mladima, kako bi mogli da se kreativno izraze na što više načina – rekla je Draginja Dada Topić, osnivač, koreograf i „glavni krivac“ za postojanje plesnog studija.

Osim časova hip hopa i ritmičke gimnastike za najmlađe, Plesni studio „TOP DAnce“ je tokom 2016.godine krenuo sa Urbhanize plesom, jednim od najpopularnijih dance fitness programa.

-Urbhanize je baziran na plesnim pokretima hip hopa i kardio elementima indijskog plesa Bhangra, a nastao je u Danskoj. Ovaj program je za kratko vrijeme osvojio svijet, proširio se i u našim krajevima, a zainteresovanost u Prijedoru je odlična pa su nam potrebni i dodatni termini. Uskoro planiramo i fitness program za djecu – kaže Topićeva koja je jedini licencirani instruktor za Urbhanize u gradu na Sani.

Osim toga što je street dance koreograf i instruktor za Urbhanize, Dada Topić je odlučila da se dodatno školuje pa je uspješno završila prvu godinu studija na Institutu za umetničku igru u Beogradu.

Inače, na Izoru za najboljeg sportiste Prijedora za 2016.godinu Topićeva je dobila nagradu za Promociju i razvoj sportskog plesa.

Plesni studio “TOP DAnce” takođe nudi individualne časove za mladence kako bi na što autentičniji način otplesali svoj prvi ples.

Treninzi ritmičke gimnastike, hip hopa i Urbhanize-a se održavaju u Fitness centru “Healthy gym” (suteren zgrade preko puta hotela Prijedor).

Sve dodatne informacije koje vas interesuju o radu i terminima Plesnog studija „TOP DAnce“ Prijedor možete dobiti putem broja telefona 065/353-208.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com