ofk brdo 2014-15Fudbaleri OFK Brdo su na gostovanju kod Progresa u Kneževu ostvarili vrijednu pobjedu rezultatom 2-1, kojom su pokazali da je subotnji poraz na domaćem terenu od ekipe FSA Prijedor postao prošlost.

Prvo poluvrijeme ovog susreta trećeg kola Regionalne lige grupa Zapad, proteklo je u napadima obje ekipe.

Gosti su prvi zaprijetili preko Pekije, ali golman domaćih je siguran da bi potom igrači Progresa pogodili prečku uz još jedan odličan šut sa 20-ak metara koji brani kapiten gostiju Vidović.

Igrači OFK Brdo ponovo imaju dvije šanse, a domaći ponovo pogađaju prečku.

Najbolja prilika Progresa stigla je nakon centaršuta sa boka, kada njihov igrač ostaje sam na „drugoj“ stativi i šutira u prazan gol, ali golman gostiju JadrankoVidović krajnjim naporom sjajno brani.

Nakon desetak minuta igre u nastavku susreta, Besim Ibričić evro-golom sa više od 25 metara dovodi goste u vođstvo.

Slavlje „brđana“ traje kratko jer desetak minuta kasnije nakon greške njihove odbrane, domaći dolaze do izjednačenja.

Potom slijedi „pritisak“ Progresa, a u jeku napada domaćih „rezervista“ Amar Kadirić, postiže pogodak za OFK Brdo i novo vođstvo.

Imali su domaćini priliku da ozjednače kada je sudija svirao indirekt na 11-12 metara od gola Vidovića, ali je odbrana gostiju neutralisala taj pokušaj.

Do kraja nije bilo promjene rezultata pa su igrači OFK Brdo Kneževo napustili sa tri boda „u džepu“.

U narednom kolu, već u nedjelju, izabranici Enesa Fikića gostuju kod Gomionice koja u prva tri kola nije osvojila nijedan bod.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić