hostel ilustracijaHigijenska radnica jednog hostela u Beču u Austriji, je u jednoj od soba hotela pronašla vreću sa 450.000 eura te ju je odlučila vratiti vlasniku.

Dženana Tulić rodom iz Prijedora u BiH, je pomislila da je neko ostavio vreću punu prljavog veša, ali je u njoj pronašla 450.000 eura.

To se dogodilo kada je krenula da očisti i pospremi sobu hostela, ugledala je vreću, otvorila je i ugledala novac. Nakon toga je pozvala svog šefa, koji je obavijestio policiju. Ubrzo nakon toga novac je vraćen vlasniku, koji je, ispostavilo se na kraju, student iz Pariza, Francuz, koji je noć prije osvojio veliki novac u jednoj od lokalnih kockarnica.

Hostel je Dženanu nagradio sa 500 eura zbog poštenja, a nije poznato da li je dobila nagradu i od studenta kojem je vratila novac.

“U Beču sam od 1993. godine i nikad mi se ovo nije dogodilo, ali jako sam sretna što sam vratila novac, jer oteto je prokleto. Uradila sam pravu stvar za sebe i moju porodicu, hotel, i grad Beč.”, kazala je Dženana.

Tulićka je još dodala da ovim potezom želi u pozitivnom svjetlu predstavljati svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu odakle je došla u toku rata, i gdje danas živi njena rodbina.

Sarajevo365.com
Foto – ilustracija

VAŽNA NAPOMENA
Ukoliko ste ovaj tekst pročitali do kraja, moramo vas razočarati. Naime, tekst je preuzet sa satirično-humorističnog portala Sarajevo365.com . Vijesti koje su objavljene na pomenutom portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog djela te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna.