ike koje će na jednom mjestu okupiti Prijedorčanin Fikret Vukalić Fantom i njegova firma Fantasy Production International.

Oni su u svojoj dugogodišnjoj karijeri napravili najveća okupljanja naroda sa ex-Yu prostora u Kanadi, Australiji, Americi i gotovo cijeloj Evropi, a naročito u Austriji.

-Poseban dio Festivala biće posvećen najmlađima. Predviđeno je da tokom ta tri dana okupimo djecu iz prijedorske ali i drugih regija a za njih će biti pripremljen poseban muzički program i ostali popratni sadržaji. U večernjim satima su predviđeni koncerti najvećih zvijezda pop-rock scene na ovim prostorima. Želja mi je da u svom kraju, pošto sam iz Prijedora, napravim ono što radim skoro tri decenije širom Evrope i svijeta, a to je organizovanje pravog muzičkog spektakla – rekao je Fikret Vukalić.

O ozbiljnosti njegove namjere da ovaj projekat zaživi govori i činjenica da je Vukalić nedavno registrovao firmu Fantasy Production International i u Republici Srpskoj kako bi ona bilo nosilac ovog projekta.

-Zamislite kada na scenu izađe jedna od velikih zvijezda a svi posjetioci punog srca zajedno pjevaju istu pjesmu. Otuda i naziv „Kozara u srcu“ – istakao je Fantom.

On je dodao da će tokom ovog festivala biti organizovan i bajkerski kamp na „krajiškoj ljepotici“ a svi ljubitelji „dvotočkaša“ sigurno će među poznatim imenima koja će tada nastupiti, naći i svoje omiljene izvođače.

Jedan od prvih koji je podržao Vukalića u ostvarenju njegove zamisli je naš sugrađanin Dražen Vrhovac.

-Prijedoru treba jedan ovakav događaj po kome će postati prepoznatljiv. Ideja je odlična i nadam se da će dobiti maksimalnu podršku, kako od Gradske uprave, tako i od pojedinaca i kolektiva, a naročito od samih građana – istakao je Vrhovac.

Kako nezvanično saznajemo, nedavno su obavljeni i razgovori sa čelnim ljudima Radio-televizije Republike Srpske te je sa ovom medijskom kućom postignut načelan dogovor o generalnom pokroviteljstvu Festivala.

Proteklog vikenda na „Danima zime na Kozari 2017“ promovisan je i projekat „Kozara u srcu“ a tokom drugog dana Vukalić je tokom sportskih i gastro takmičenja razgovarao i sa voditeljima manifestacije te prisutne upoznao sa osnovnim detaljima muzičkog spektakla koji nas očekuju krajem jula.

Prema Vukalićevim riječima, u toku su završni pregovori sa najpoznatijim zvijezdama ex-jugoslovenske pop-rok muzike, a kompletna lista izvođača za Festival „Kozara u srcu“ biće poznata uskoro.

Treba reći da je firma Fantasy Production International na čelu sa Fikretom Vukalićem Fantomom organizovala koncerte najvećim muzičkim zvijezdama bivše Jugoslavije kao što su Zdravko Čolić, Bijelo Dugme, Bajaga, Divlje Jagode, Parni valjak, Leb i sol i mnogi drugi.

S obzirom na ovakvu listu zvijezda sa kojima je Fantom sarađivao, realno je neke od njih očekivati i na Kozari krajem jula ove godine.

Fantasy Production International je punih 16 godina radio na povratku i okupljanju Bijelog Dugmeta u saradnji s firmom Music Star, na čijem čelu se nalazi Raka Marić, gdje su organizovana tri mega spektakla u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com