Rukometašice „Mire“ pripremaju se za nastavak prvenstva Premijer lige BiH u kojoj su jesenji dio okončale na drugom mjestu sa samo jednim porazom od aktuelnog šampiona, ekipe lidera „Grude Autoherc“.

S obzirom da se Nevena Lukač, Dunja Kunovac, Šejla Kararić i Adrijana Damjanović nisu pojavljivale na treninzima, trener Ljubica Ivetić počela je podmlađivanje prve postave, a među Prijedorčanke se vratila igračica koja je ostavila već dubok trag, Milica Došen.

Prve provjere uslijedile su u susjednoj Hrvatskoj, u Vukovaru kod istoimenog kluba, sa kojim je prošle godine uspostavljena saradnja, kada je u okviru međunarodnog turnira veterana u gradu na Sani odigrana prijateljska utakmica.

-Učestvovali smo na „Turniru grada Vukovara“, koji je za nas došao prerano, jer smo u fazi sticanja kondicije, a sa loptom smo odradili svega dva treninga. U prvoj utakmici protiv ekipe Đakova prvo poluvrijeme riješili smo u svoju korist sa 16:15, ali nam je u nastavku nponestalo snage, te smo poraženi 27:32. U drugom susretu, za treće mjesto, savladali smo Osijek sa 26:17(13:12), i možemo biti zadovoljni. Upravo zbog turnira nismo radili u teretani, a pred nama je mjesec dana da se što bolje pripremimo. U ekipi vlada dobra atmosfera, željne su dokazivanja i afirmacije sve igračice, među kojima najmlađa Dragica Gligorević ima samo 13 godina – naglasila je Ivetićeva.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com