Nemaju razloga u prvoligašu Republike Srpske, Rudar-Prijedoru, da budu zabrinuti puno zbog ubjedljivog poraza u Krupi na Vrbasu od premijerligaša Krupe (0:4) iako će svakako ispravljati greške kojima su u najvećoj mjeri „kumovali“ kod primljnjenih golova.

Ipak, vrijedi napomenuti da na terenu nije bilo lakše povrijeđenih, prvog strijelca Ognjena Jaćimovića, kao ni standardnog „štopera“ Dušana Milinkovića, te najboljeg igrača Bojana Burazora, koji je uporan u namjeri da pređe u banjalučki Borac.

– Bolje je da se greške dešavaju sada, jer bio je ovo naš prvi izlazak na teren, bez snijega i leda, poslije pet dana rada. Momci su imali dobar pristup utakmicu i istrčali je na najbolji način. U narednih nekoliko dana znaće se i status igrača koji sa nama treniraju ove zime. Obavićemo razgovore sa njima i donijeti odluke kako po njih tako i klub. Izvjesno je da su nas pojačali Mile Popović i Srđan Malinović – rekao je trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Narednu provjeru njegovi izabranici imaće 4.februara u Banjaluci protiv lidera drugoligaškog Zapada, Željezničar-Sport tima, a potom će uslijediti gostovanja u Hrvatskoj, u Velikoj Gorici protiv Gorice (11.2.), te megdan protiv Vrboveca (18.2.), a među „rudarima sa Sane“ vlada dobra atmosfera.

Pred proljećnje okršaje imaće još jedan susret sa „Željom“ i „generalku“ protiv starih sportskih prijatelja Slobode iz Mrkonjić Grada.

– Dobar rad, iako su uslovi za treninge teški, sigurno će dati rezultate. Tako je bilo i ljetos, nismo slučajno stigli do drugog mjesta. Ako nas napusti Burazor, konkurenciju u „veznom“ redu pojačao je Malinović. Znamo da kod šefa Jelisavca nema privilegija, već se samo disciplinom i odgovornošću u igri može zaslužiti status prvotimca. Vremena za pripreme ima još dosta i vjerujem da ćemo spremno dočekati nastavak borbi za bodove – rekao je Ognjen Davidović, koji može da odgovori zadacima na više pozicija.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Krupa