fsa-dubrave (1)Fudbaleri prijedorskog kluba FSA, poslije remija i pobjede u novom rangu takmičenja, Regionalnoj ligi Republike Srpske-grupa Zapad, doživjeli su u 3.kolu prvi poraz, zaslužen, na stadionu „Poljana“, od ekipe Dubrave rezultatom 1:4.

Izabranici trenera Nenada Bašića, kao i uvijek, igrali su otvoreno i bez kalkulacija što je pohvalno za ovu mladu ekipu. Prvi su zaprijetili u 8.minutu, kada poslije kornera, iz povoljne pozicije Runić šalje loptu preko prečke.

Samo četiri minuta kasnije domaće je stigla kazna, kada je kapiten rivala Mirzet Begić umakao pažnji odbrane i na šest-sedam metara od gola iskosa sa desne strane prihvativši loptu pogodio suprotan gornji ugao za 0:1.

Odmah zatim, Ervin Demo sa oko 20 metara odlično šutira, ali je Milomir Novaković izbacio loptu, koja je išla pod prečku, u korner. Po klizavom terenu tim Zorana Kresojevića, na čijoj strani je bilo iskustvo, jer se ovaj klub, uz banjalučki OFK Lauš jedini u svim sezonama nadmetao među trećeligašima „Zapada“, lakše je osvajao prostor na sredini terena i nije imao većih problema u organizaciji napada i kontri. Iz jedne brze akcije po lijevoj strani, opet je Begić na pravo mjestu i sa „penaltika“ pogađa za 0:2.

fsa-dubrave (2)Tražili su Prijedorčani u 28.minutu penal, pošto je Nemanja Rajilić igrao rukom, nakon jedne snažne lopte upućene u šesnaesterac njegove ekipe, ali sudija Marko Jelić iz Banja Luke smatrao je, po slobodnom sudijskom uvjerenju da je riječ o „napucavanju“, a u 37.minutu umalo da se i treći put zatrese mreža Novakovića, koji je spriječio pokušaj glavom Ećimovića.

U nastavku šok za pristalice FSA već u 49.minutu. Bojan Popović je lijepo prošao po lijevoj strani, centrirao, a Begiću nije bilo teško da, ostvarivši svoj „het-trik“ gotovo već tada riješi pitanje pobjednika, bilo je 0:3.

Unio je malo živosti Anđelko Prokopić u igru domaćih, u 59.minutu je pokušao, ali je golman Adem Lović bio na mjestu, a i dva minuta kasnije kada je izbacio loptu u korner.
Ipak, poslije udarca sa ugla Harisa Kaltaka, najviši u skoku je Srđan Torbica i iz gužve smanjuje na 1:3.

Možda bi se novajliji i ukazala prilika da se do kraja bori za bod da je kapiten Miloš Stević u 65.minutu uspio da nadmudri Lovića, koji je iz dva njegova pokušaja, u oba navrata izašao kao pobjednik.

Konačno, sve dileme razriješio je Popović u 74.minutu, iskoristivši nepažnju Aleksandra Vukovića na oko 25 metara od svog gola, iskoristio je „poklon-loptu“ i sa lakoćom, izašavši, pred Novakovića, postavio konačan ishod za aplauze sa tribina.

FSA – Dubrave 1:4(0:2)

Prijedor
Stadion: Poljana
Gledalaca: 150
Sudija: Marko Jelić (Banja Luka) 7,5
Stijelci: Torbica u 60. za FSA, a Begić u 12., 19. i 49. i Popović u 74.minutu za Dubrave
Žuti kartoni: Stević, Torbica (FSA), Ećimović, Branković (Dubrave)

FSA:
Novaković 6, Rudak 6,5, Vuković 6, Rečević 5,5, Runić 6,5, Progomelja 5,5 (od 51. Karupović 6), Kaltak 6,5, Banović 6, Bujić 6 (od 46. Prokopić 7), Torbica 7, Stević 6
Trener: Nenad Bašić

DUBRAVE:
Lović 7,5, Radosavac 6,5, Rajilić 7, Hadžialagić 7, Ećimović 6,5, E.Demo 7,5, Kisin 7, Branković 7,5, Begić 8,5 (od 86. Sadiković -), Popović 8 (od 82. Nježić -), M.Demo (od 64. Purivatra -)
Trener: Zoran Kresojević

Igrač utakmice: Mirzet Begić (Dubrave)

N.Đerić/A.Drakulić