Policija u Prijedoru podnijeće u redovnoj proceduri izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv Alena Trnjanina iz Kozarca, kod kojeg je u pretresu pronađena veća količina droge, a za kojeg je utvrđeno da se nalazi na potragama Interpola po zahtjevu Slovenije.

Pripadnici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, na osnovu prethodno prikupljenih informacija o posjedovanju narkotičkih sredstava, pretresli su kuću koju Trnjanin koristi. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela 26 paketića marihuane, mase oko 121 gram, kao i PVC kesu sa istom drogom, težine oko 20 grama.

– Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga A.T. je uhapšen, a nakon kompletiranja predmeta protiv njega, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo – saopšteno je iz prijedorskog Centra javne bezbjednosti.

Tokom kriminalističke obrade je utvrđeno da se Trnjanin nalazi na Interpolovim potragama, te da ga potražuju istražni organi Republike Slovenije. Međutim, utvrđeno je da institucije Slovenije ne zahtijevaju hapšenje ili ekstradiciju Trnjanina, jer je predmet protiv njega ustupljen na postupanje Tužilaštvu BiH. On je zbog toga, kako nam je potvrđeno u policiji, nakon završene kriminalističke obrade pušten iz prijedorske policije.

Slovenija je, inače, za njim raspisala Interpolovu potragu zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti, protivpravno lišenje slobode, otmica, te seksualni napad na osobu mlađu od 15 godina.

Faktor.ba