Voda u Prijedoru će poskupjeti, a koliko tačno će to biti, potrošači će saznati uskoro. Nakon što je prijedorski “Vodovod” uputio zahtjev za poskupljenje od 11 odsto, na njega se žalilo Udruženje potrošača DON i na sjednici savjetodavnog tijela zatražilo da to bude osam odsto. O tačnom poskupljenju odlučiće Gradska uprava u Prijedoru.

Vlado Reljić, direktor “Vodovoda” Prijedor, rekao je juče da su zatražili poskupljenje od 11 odsto, odnosno da cijena umjesto 1,57 bude 1,74 marke po kubiku.

“Mi imamo problem sa likvidnošću, za plaćanje tekućih obaveza kasnimo nekoliko rata za otplatu poreskih obaveza po osnovu doprinosa od 2002. do 2005. Zatim, imamo reprogram za električnu energiju u vrijednosti od 128.300 maraka sljedećih 15 godina, a to je iz perioda kada nismo plaćali električnu energiju, jer je bilo očajno stanje u preduzeću”, naveo je Reljić.

Zoran Petoš, koordinator projekata u Udruženju potrošača DON Prijedor, kaže da je to, naravno, novi udar na budžet potrošača i zato su reagovali. “Međutim kada smo saslušali problematiku ‘Vodovoda’, mišljenja smo da je takav interes i potrošača. Da ne bi ponovo bio blokiran račun preduzeća, bolje sanirati sa marku i po, nego ulaziti u dalju dubiozu”, rekao je Petoš.

Dodao je da su predložili i niz promjena, a jedna od njih je da se ubrza proces na sudovima, gdje su ogromne tužbe i dugovanja građana prema “Vodovodu”, kako se ovakve stvari ne bi više lomile na redovnim platišama.

Nezavisne novine
Foto – ilustracija