rudar prijedor-trening na pomocnom (2)Još se u Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor ne smiruju strasti, poslije poraza u drugom kolu prvenstva Prve lige Republike Srpske na gostovanju u Donjem Šepku od Napretka (0:1), a pored već najavljene žalbe, zbog svega što se događalo, posebno činjenice da je komesar za suđenje Obren Mirić sjedio na klupi njihovog rivala u drugom poluvremenu, „rudari sa Sane“ uputili su i drugu žalbu Takmičarskoj komisiji FS RS.

-Pored neregularnih uslova za vrijeme utakmice i suđenja kojim smo oštećeni, žalili smo se na činjenicu da, prema našim saznanjima, koje treba provjeriti, domaći su imali sedam „stranaca“, a dozvoljena su samo šestorica. Iskreno nam je žao što moramo da se bavimo stvarima koje nisu domen sportskog nadmetanja, ali ne možemo ni da prelazimo preko stvari kakve su nam se dešavale – rekao je sekretar kluba Zijad Čanić, koji je bio službeni predstavnik zeleno-crnih u ovom susretu.

Prijedorčani se mirno pripremaju za predstojeće iskušeenje, pošto dočekuju novajliju u eliti Srpske, Krupu iz Krupe na Vrbasu, ali ne na prijedorksom Gradskom stadionu, čiji se glavni teren renovira, već u Omarskoj na lijepom objektu istoimenog drugoligaša RS.

-Odradili smo prvi trening i na pomoćnom terenu, koji je dobio novu travnatu podlogu, a radićemo i u Omarskoj i Ljubiji. Ne možemo da računamo na Nebojšu Šodića, jer je dobio crveni karton u Donjem Šepku, ali pravo nastupa stiču Vedran Kantar, poslije odrađene suspenzije i pojačanje iz Švedske Saša Stijepić. Pred početak prvenstva naglašavao sam da se Krupa pojačala i da bi mogla da bude prijatno iznenađenje i bori se za sam vrh tabele – kaže šef stručnog štaba Prijedorčana Darko Nestorović.

N.Đerić/A.Drakulić