Dom za starija lica Prijedor na raspolaganju je osobama treće životne dobi sa svojim uslugama. Trenutno je u njemu smješteno 197 korisnika, kojima je obezbijeđena potpuna njega i pomoć. Ova ustanova pruža i uslugu patronažnog tima za sve one koji ne mogu boraviti u Domu, a trebaju ovakav vid pomoći.

Prema riječima Bojana Becnera, direktora Doma za starija lica, ovaj vid pomoći za Prijedorčane treće životne dobi realizuje se u posljednje dvije godine.
Dežurne ekipe svakodnevno obilaze 12 starih lica pružajući im usluge, zavisno od njihovih potreba i zdravstvenog stanja. Patronažni tim koji čine njegovatelj, medicinski tehničar i higijeničar, trenutno pokriva gradska i prigradska naselja, a u planu imaju da svoje usluge pružaju i u udaljenijim mjestima.

Cijene smještaja u ovom domu na mjesečnom nivou iznose 650 KM za pokretne korisnike, 670 KM za polupokretne i 725 KM za nepokretne korisnike, dok cijena usluga patronažnog tima zavisi od zdravstvenog stanja korisnika, odnosno vrsta usluga koje mu je potrebno svakodnevno pružiti.

RTV Prijedor