Ovog vikenda, 28. i 29. januara, održava se jedanaesta manifestacija “Dani zime na Kozari”.

I ove godine učesnici iz nekoliko gradova Republike Srpske takmičiće se u gastro i sportskim aktivnostima, a neće izostati ni hrana i topli napici, kako za posjetioce tako i za učesnike.

Tim povodom je zasjedao i organizacioni odbor ovogodišnje manifestacije.

Sve je spremno za ovogodišnju manifestaciju . U subotu će biti održan Ski- kup i planinarski marš, dok će u nedjelju biti centralna manifestacija, sa početkom u 11 časova. Sportska i gastro takmičenja neće izostati.

– U sportskom takmičenju je prijavljeno devet ekipa, gradova iz Srpca, Prijedora, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice itd., e iz gastro takmičenja ove godine će biti samo u dvije kategorije. Odnosno lovački kotlić i kotlić srednjih škola – kaže Amira Ganić, direktorka Turističke organizacije Grada Prijedora.

Iz Prijedora je organizovan besplatan prevoz za građane, sa polaskom od devet do deset časova ispred dvorane “Mladost”. Oni koji ne nađu mjesto na parkiralištu u blizini spomenika na Mrakovica moći će parkirati na Benkovcu.

– Biće obezbjeđen i prevoz autobusima, biće kružne linije i stalno će prevoziti putnike sa Benkovca na Mrakovicu i obratno. I svi oni koji budu parkirani na Benkovcu biće preveženi sa Mrakovice nazad, poručio je Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka Kozara

Јedan od ciljeva manifestacije je promocija Kozare kao turističke destinacije.

– Svake godine se okuplja sve više ljudi tako da ćemo mi i dalje podržati tu manifestaciju jer sigurno se putem nje odnosi dobra vijest o Kozari ako turističkoj destinaciji, napomenu je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Ovogodišnji organizatori manifestacije su gradske uprave Prijedora i Banjaluke, te njihove turističke organizacije, uz podršku opština koje gravitiraju u okolini planine Kozare.

RTRS