srna-pavic-mekkardGradonačelnik Prijedora Marko Pavić razgovarao je danas u ovom gradu sa direktorom programa GOLD /Growth-Oriented Local Development/ Markom Mek Kardom u kontekstu priprema za realizaciju projekta unapređenja lokalnog ekonomskog razvoja, koji na području BiH provode međunarodne organizacije Ju-es-eid i SIDA.

Gradonačelnik Pavić gosta je upoznao sa kapacitetima grada Prijedora kada je riječ o privlačenju investitora i dalji ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

On je naveo da je grad Prijedor krajem prošle godine usvojio Integralnu strategiju razvoja za period 2014-2024. godine koja je rezultat opredjeljenja grada da stvori uslove za održivi razvoj, proaktivno i odgovorno upravljanje lokalnim razvojem, saopšteno je iz gradske uprave.

“Ova posjeta je u funkciji priprema za dolazak ` sajt lokatora` koji je planiran za 25. septembar, a riječ je o predstavnicima renomiranih kompanija, eksperata sa iskustvom i kontaktima, koji bi na osnovu prethodno utvrđenih lokacija sa povoljnim ambijentom za investiranje, aktivno učestvovali u procesu pronalaženja i animiranja potencijalnih investitora za grad Prijedor”, kaže Pavić.

Kard je istakao da je Prijedor jedna od šest lokalnih zajednica u kojoj će biti organizovana posjeta programa GOLD, te dodao da je Prijedor lider kada je u pitanju direktna proporcionalnost kapaciteta lokalnog ekonomskog razvoja.

“Sektori interesovanja ovog programa su drvo, metalna industrija i informacione tehnologije i sve pripremne aktivnosti oko dolaska `sajt lokatora` u narednom periodu odvijaće se u saradnji sa gradskom upravom i Agencijom za lokalni ekonomski razvoj `Preda-PD` da bi se prednosti za ulaganje investitora u Prijedor što bolje definisale i prezentovale”, navodi se u saopštenju.

SRNA