U publici Pozorišta Prijedor, koja će krajem ovog mjeseca, 29. januara, gledati komad “Bunar”, u režiji Darka Cvijetića, biće i selektor i direktor Sterijinog pozorja Miroslav Radonjić.

Ovaj komad, po tekstu Radmile Smiljanić, teatru iz Prijedora mogao bi biti ulazna karta za prestižni festival, 62. Sterijino pozorje.

– Nadamo se da će priča naići na dobar prijem kod selektora i da ćemo sa njom učestvovati na ovom festivalu – kazao je direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš.

Baroš je dodao da su pored zainteresovanosti posjetilaca za “Bunar” izuzetno zadovoljni kako protiče 64. pozorišna sezona, jer je ansambl pripremio i predstavu “Na velikom odmoru” po tekstu Muhidina Šarića i u režiji Željka Kasapa.

– Ova predstava je odigrana 27 puta za učenike prijedorskih osnovnih škola, te Omarske, Ljubije, Busnova, Sanskog Mosta i Novog Grada – kazao je Baroš.

Uoči novogodišnjih praznika odigrana je i predstava “Ko je ukrao Djeda Mraza” po tekstu Darka Maričića, a u režiji Željka Kasapa, koja je izvedena 16 puta i koju je tokom prethodnih 30 dana vidjelo oko 2.000 prijedorskih mališana.

– Do kraja sezone planiramo da premijerno izvedemo još dvije predstave. U opticaju je nekoliko tekstova, kao što je “Šovinistička farsa”, koja bi mogla da bude hit komedija naše kuće. Razlog više za to bi bio i što bi u njoj bila ostvarena saradnja sa Beogradskim dramskim pozorištem – naglasio je Baroš.

Podsjetio je da je zahvaljujući Gradskoj upravi u prethodnom periodu sanirana pozorišna zgrada, te izrazio nadu da neće nedostajati sluha da u narednom periodu budu zamijenjeni “svjetlosni i tonski park”, koji datiraju još od 1977. godine, kada je i građena pozorišna zgrada.

Glas Srpske
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com