Prozivkom igračica i treningom, koje je obavila trener Ljubica Ivetić, i zvanično su počele pripreme rukometašica prijedorske „Mire“ za nastavak prvenstva Premijer lige BiH za žene.

Prijedorčanke su u prvom dijelu šampionata ostvarile deset pobjeda i samo jedan poraz, od aktuelnog prvaka, ekipe „Grude-Autoherc“.

-Krećemo „punom parom“ u ove pripreme jer želimo da ih odradimo na najbolji način. Što se tiče igračkog kadra, nakon nešto duže pauze zbog povrede i akademskih obaveza u ekipu se vraća Milica Došen. Treninzima smo priključili i pet igračica iz mlađih kategorija koje nastupaju u Drugoj ligi RS – kaže Ivetićeva.

Ona je dodala da će do kraja ove sedmice Azra Bašanović i Darjana Vukliš trenirati u mjestima odakle dolaze, Bihaću i Kozarskoj Dubici, nakon čega stižu u Prijedor.

-Već za vikend putujemo u Vukovar gdje ćemo učestvovati na turniru na kojem će osim domaćina nastupiti i ekipe iz Osijeka i Đakova. Biće to dobra prilika da djevojke odigraju mečeve sa ekipama koje se takmiče u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj rukometnoj ligi za žene – istakla je Ljubica Ivetić.

Treba reći i da je ova 25-godišnjakinja, inače najmlađi trener u bh. Premijer ligi, iskoristila proteklu pauzu u prvenstvu da završi svoje stručno usavršavanje i u banjalučkom „Centru za sport“ i zvanično dobije zvanje „rukometnog trenera“.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com