amf-novac djeci umrlih radnika (2)Rukovodstvo rudnika “Arselor Mital Prijedor” i sidnikata ove firme uručilo je danas poklon bonove od po 100 KM za 55 djece umrlih radnika i samohranih roditelja ovog preduzeća.

Generalni direktor rudnika Mladen Jelača rekao je da na ovaj način kompanija poručuje djeci radnika koji nažalost više nisu živi da ih ne zaboravlja i da im je spremna pomoći.

„Možda će neki od vas jednog dana biti naši radnici. Školujte se, učite radi sebe i onda zakucajte na vrata firme u kojoj su vaši roditelji radili. Vremena nisu sjajna, mi se trudimo da pomažemo i vjerujemo da ćete bolje živjeti od generacija prije vas“, poručio je Jelača.

Predsjednik Sindikata Milanko Stojnić rekao je da se na ovaj način nastavlja tradicija koju je predratni gigant RŽR „Ljubija“ njegovao u tadašnjem sistemu.

amf-novac djeci umrlih radnika (1)„Tu tradiciju prenijeli smo i novom poslodavcu. Ovoj djeci želimo poručiti da ih radne kolege njihovih roditelja nisu zaboravile. Svi znamo koliko je novca potrebno za jednog osnovca, srednjoškolca ili studenta i zato ovu novčanu pomoć smatramo samo jednom miloštom“, rekao je Stojnić.

Predsjednik Fondacije “Arselor Mital” Prijedor Predrag Šorga podsjetio je da projekat “Pružimo djeci toplinu” Sindikat realizuje od 2006. godine, a da ga od 2007. finansira ova Fondacija.

“U ovoj godini Fondacija je realizovala 21 projekat vrijedan više od 200.000 KM sa više od 14.000 korisnika, a do kraja godine u planu je još osam projekata vrijednih oko 70.000 KM”, dodao je Šorga.

Fondacija “Arselor Mital” Prijedor osnovana je 2007. godine i u razne projekte u gradu na Sani do sada je uložila više 2 milion maraka.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić