Finalnim susretima u svim kategorijama završen je tradicionalni 34.Novogodišnji turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije „Mladost 2017“.

Još jednom dobar domaćin i organizator bila je Javna ustanova Dvorana “Mladost” koja se maksimalno potrudila da sve protekne u najboljem redu.

-Odigrano je 60 utakmica u takmičarskom dijelu u kome su učestvovale 33 ekipe u pet kategorija, te nekoliko revijalnih susreta onih najmlađih. Zadovoljan sam kako je sve proteklo. Potrudili smo se da u ovim hladnim zimskim danima dvorana bude što bolje ugrijana, posjećenost je bila dobra, nije bilo nikakvih ekscesa, niti ozbiljnijih povreda odnosno intervencija medicinskih radnika – rekao je Darko Stojanović, direktor Dvorane.

On se zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju turnira.

-Prije svega moram reći da smo, kao i do sada, imali podršku Gradske uprave Prijedor na čelu sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem. Zahvalnost dugujem i našim prijateljima iz firme Sport Vision koji su i ove godine pripremili prigodne poklone za najbolje pojedince po kategorijama. Ne smijem zaboraviti ni ostale sponzore, ArcelorMittal Prijedor, RŽR “Ljubija”, Mane Tours, Bingo, Aqua tim i Polis, kao ni KBK “GONG” Prijedor koji je brinuo o redu na turniru te Mažoret klub “Festina” koji je učestvovao u revijalnom dijelu – dodao je Stojanović.

Što se tiče samih finalnih utakmica bilo je zanimljivo i neizvjesno, tri pobjednika su odlučena boljim izvođenjem penala a samo jedna ekipa je ostvarila uvjerljiv trijumf.

U prvom odigranom finalu, kod juniora, viđen je interesantan duel ekipe Café bar Obala koja je branila titulu i ekipe Black & White.

Branioci titule su poveli preko Manojla Trkulje da bi u nastavku izjednačio Dejan Kukolj pa su o pobjedniku odlučivali penali.

Nakon “maratonske” serije, pobjednik je odlučen nakon pogotka Kukolja i promašaja Kuridže, a treba reći da su prije toga svi igrači bili sigurni osim golmana koji su jedan drugom odbranili šuteve.

Kod kadeta je viđena “tvrda” utakmica bez golova u kojoj je ekipa FK Omarska igrala vrlo disciplinovano i odgovorno pa fizički i tehnički odlično pripremljeni igrači ekipe Café Monter Marketi Dita, za koju su nastupali kadeti FK Rudar-Prijedor, nisu imali mnogo prilike da postignu gol.

Kada su ipak uspijevali da upute odlične udarce, intervenisao je sjajni Ognjen Gavranović na golu FK Omarska koji u četiri turnirske utakmice nije primio nijedan pogodak iz igre što je dostignuće vrijedno pažnje.

Mladi golman je postao i junak svoje ekipe pošto je u “penal-ruletu” odbranio dva udarca i svojoj ekipi donio titulu pobjednika.

Možemo slobodno reći da je meč pjetlića izazvao najviše pažnje a treba pohvaliti navijače obje ekipe.

Posebna pohvala ide na račun gostiju iz Banjaluke jer je veliki broj roditelja najmlađih fudbalera stigao na finale kako bi bodrili svoj klub.

Iako su igrači ekipe Café Milenijum bolje otvorili susret sa nekoliko dobrih prilika, ekipa FK Mladost Farmaprom je preko svog najboljeg igrača Kukolja prva stigla do prednosti.

Nisu odustajali mladi Prijedorčani iako su njihovi protivnici u tim trenucima bili bolji.

Kada je Kos sredinom drugog dijela igre izjednačio rezultat nastala je prava “erupcija” oduševljenja na tribinama.

Pošto do kraja meča nije bilo golova pristupilo se izvođenju penala u kojima se u junaka pretvorio Filip Radinović, omaleni rastom ali izuzetno srčan i veliki motivator, golman ekipe Café Milenijum.

Naime, on je ukupno odbranio čak četiri penala, golman Nikola Gajić je odbranio tri, pa je nakon pogotka Nikole Kosa u petoj seriji i Radinovićeve odbrane nastalo neopisivo slavlje pjetlića ekipe Café Milenijum i njihovih navijača.

Moramo reći da su dječaci iz pobjedničke ekipe zajedno sa svojim roditeljima pripremili nakon završetka meča i poseban poklon za Stojana Janjetovića, trenera koji ih je vodio na ovom turniru.

U finalu predpionira viđeno je najmanje neizvjesnosti.

Ekipa Picerije OK je tokom cijelog turnira pokazala najviše pa je zasluženo slavila 3:0 protiv ekipe Voće Tadić.

“Rovovska” bitka viđena je i u finalu kod pionira gdje su se sastale ekipe Picerije OK i Rudproma, a zanimljivo je reći da su se u obje ekipe nalazili dječaci koji zajedno treniraju u Rudar-Prijedoru.

Za razliku od meča u grupi, ovaj put se više vodilo računa o tome da se sačuva vlastita mreža pa nije bilo baš previše prilika.

Ipak, jednu od njih iskoristio je Bilbija koji je svoju ekipu u 17.minuti doveo u vođstvo koje su igrači Picerije OK sačuvali do kraja.

Rezultati finala 22.januar:

Café bar Obala: Black & White (juniori) 1:1 pen. 8:9
(Trkulja – Kukolj)

FK Omarska: Café Monter Marketi Dita (kadeti) 0:0 pen. 2:1

Café Milenijum: FK Mladost Farmaprom (pjetlići) 1:1 pen. 3:2
(Kos – Kukolj)

Picerija OK: Voće Tadić (predpioniri) 4:0
(Kralj, Rauš 2, Kaurin)

Rudprom: Picerija OK (pioniri) 0:1
(Bilbija)

Pojedinačna priznanja:

Juniori
Najbolji golman: Dejan Milinković (Café bar Obala)
Najbolji strijelac: Dejan Kukolj (Black & White)
Najbolji igrač: Manojlo Trkulja (Café bar Obala)

Kadeti
Najbolji golman: Ognjen Gavranović (FK Omarska)
Najbolji strijelac: Dejan Majstorović (FK Omarska)
Najbolji igrač: Jovan Zmijanjac (Café Monter Marketi Dita)

Pjetlići
Najbolji golman: Filip Radinović (Café Milenijum)
Najbolji strijelac: David Kukolj (FK Mladost farmaprom)
Najbolji igrač: Nikola Kos (Café Milenijum)

Predpioniri
Najbolji golman: Arsenije Matijaš (Picerija OK)
Najbolji strijelac: Veljko Rauš (Picerija OK)
Najbolji igrač: Mihajlo Kralj (Picerija OK)

Pioniri
Najbolji golman: Aleksa Trninić (Rudprom)
Najbolji strijelac: Kristijan Radinović (Picerija OK)
Najbolji igrač: Dragan Bilbija (Picerija OK)

Još fotografija možete pogledati OVDJE

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com