Fudbaleri Rudar-Prijedora već se četiri dana vrijedno spremaju za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske, u kojoj trenutno zauzimaju drugo mjesto, sa šest bodova zaostatka za vodećim banjalučkim Borcem.

S obzirom na loše vremenske prilike izabranici Zlatka Jelisavca treniraju u zatvorenoj hali „Lasta“ na terenu sa umjetnom travom.

Protekla dva dana trener Prijedorčana je sa prisutnim igračima radio testiranja koja praktikuje na početku svakih priprema.

Inače, već od četvrtka, na treninzima su se pojavila dva nova/stara lica.

Naime, pripremama se priključio Vedran Panić, najbolji strijelac drugoligaša Omarske koji je svojevremeno prošao mlađe kategorije „rudara sa Sane“ ali nije debitovao za prvi tim.

Ovaj 26-godišnjak će pokušati da se nametne Jelisavcu kao što je to ljetos napravio njegov bivši saigrač Ognjen Jaćimović.

Pomalo neočekivano, sa Prijedorčanima trenira bivši prvotimac Nermin Hodžić.

Ovaj fudbaler je nastupao za mlađe kategorije Podgrmeča iz Sanskog Mosta i Rudar-Prijedora, a zaigrao je i za prvi tim „rudara sa Sane“ dok je trener bio Darko Nestorović.

Posljednje dvije sezone igrao je za Veliku Goricu i Lučko, hrvatske drugoligaše.

-Propao mi je dogovoreni transfer u Njemačku pa sam trenutno ovdje i želim da budem spreman. Ukoliko ne bude drugih inostranih ponuda i ako nađemo „zajednički jezik“ moguće je da ostanem u Rudar-Prijedoru – potvrdio nam je mladi fudbaler.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com