Obilne snježne padavine prethodnih dana omogućile su početak sezone skijanja na Kozari. Ovu planinu svakodnevno posjeti veliki broj ljubitelja zimskih sportova, a na raspolaganju su im dvije staze sa ski-liftovima.

Narednih dana u funkciju će biti puštena i nova staza u dužini od 900 metara sa ski- liftom tipa „sidro“.

Kozara je posljednjih dana omiljena destinacija mnogih ljubitelja zimskih sportova. Putevi su prohodni, visina sniježnog pokrivača na „krajiškoj ljepotici“ je 68 centimetara, temperatura oko -5 stepeni, ski-staze su dobro pripremljene. Skijaši su saglasni – uslovi za skijanje na Kozari su odlični. Kako za iskusne skijaše, tako i za početnike.

“Ove godine imamo skijalište da se možemo pohvaliti, odlično skijalište, nova staza, dječija je produžena. Ima snijega, čekali smo ga malo duže, došao je, što se mene tiče sve je savršeno”, rekao je jedan od mnogoborjnih posjetilaca i skijaš, Nenad Marjanović.

Odlični uslovi obezbijeđeni su za početnike, a i one koji tek namjeravaju da uče da skijaju. Obučavaće ih osposobljeni instruktori.

“Napravili su novu stazu, novo sidro ima, uradili su dobru bejbi stazu, uslovi su odlični i za početnu obuku i za naprednu”, naglasio je instruktor skijanja, Predrag Savić.

Kozara postaje omiljena destinacija ljubitelja zimskih sportova iz Prijedora i okoline, ali i inostranstva. Kako kažu nadležni, za njih su obezbijeđeni dobri uslovi za skijanje i boravak na „krajiškoj ljepotici“.

“U nedjelju je bilo prepuno, preko 3200 posjetilaca je bilo, svaki dan ljudi dolaze da se skijaju da se sankaju. Moram reći da je komunikacija, bez obzira na obilne snježne padavine, stalno bila prohodna za Mrakovicu i da su parkinzi bili očišćeni”, istakao je direktor Nacionalnog parka „Kozara“ Dragan Romčević.

Narednih dana sa radom će početi i novoizgrađena, treća staza na Kozari, a skijanje je na jednoj od osvijetljenih staza omogućeno i u večernjim terminima, i to svakodnevno.

RTRS