U organizaciji Planinarsko–skijaškog društva “Ljubijski rudar” na Kozari je u toku drugi zimski kamp za djecu.

Kamp je okupio oko 20 mališana iz Prijedora.

Nema sumnje da je snijeg obradovao ljubitelje zimskih sportova, koji su sa nestrpljenjem čekali da se stvore uslovi za skijanje.

Među njima su i učesnici drugog ovogodišneg dječijeg zimskog kampa, koji uz stručnu pomoć trenera uče osnovne, ali i napredne vještine zimskih sportova.

-Prijavila sam se zato što bih htjela naučiti skijati. Ovo je prvi put da skijam. Prvo smo naučili kontrolisati skije, pa sada ćemo postepeno učiti da skijamo malo brže – kaže Ena Dimić.

Kamp je, uz podršku Kompanije “Arcelor Mittal” organizovano Planinarsko – skijaško društvo “Ljubijski rudar” iz Prijedora.

U njemu učestvuje oko 20 mališana, a pored toga što će naučiti skijati, ovo je i jedan od načina da na kvalitetan način provedu slobodno vrijeme.

-Cilj je djecu izvesti u prirodu, odvojiti ih od elektonskih medija, od televizije. Cilj je i da savladaju osnovne vještine skijanja i da se družimo u kampu – rekao je Željko Batoz, instruktor skijanja.

Kozara je od ove sezone bogatija za još jednu stau, tako da su skijašim asada na raspolaganju dvije staze za odrasle i jedna za djecu.

Radno vrijeme ski lifta radnim danima je od 11 do 16h, a vikendom od 10 do 16h. Tu je i noćno skijanje, koje počinje od 18:30h.

-Kroz skijalište u jednom satu može da prođe oko 2.000 skijaša. Napokon smo dočekali tri staze u ski centru na Kozari – dodaje Batoz.

Visina snijega na Mrakovici je oko 70 cm. Dnevna temperatura vazduha je oko -5 stepeni.

Prema najavama meteorologa, i narednih dana očekuje nas slično vrijeme, pa iskoristite ovo vrijeme za uživanje u zimskih radostima.

Ukoliko ne znate skijati, tu su instruktori, uz čiju pomoć ćete vrlo brzo savladati osnovne vještine.

Ukoliko, ipak niste ljubitelji zimskih sportova, svakako vam preporučujemo da ovo vrijeme iskoristite za šetnju sniježnim stazama “krajiške ljepotice”.

Tekst – ELTA TV
Foto – Zimski kamp/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com